Investește mai inteligent cu analiza fundamentală a criptomonedelor

Ultima actualizare:
cripto2 jpg

Experții financiari spun că este posibil să se facă investiții profitabile chiar și în timpul recesiunilor pieței. Investițiile inteligente pot da roade pe termen lung, chiar dacă prețurile sunt în prezent la un nivel minim. De fapt, prețurile scăzute reprezintă o oportunitate de a cumpăra criptomonede la rate mici.

Investițiile mai inteligente încep cu analizarea pieței pentru a decide în ce criptomonede trebuie investit.

Tehnicile de analiză a pieței pot fi împărțite, în general, în analiză tehnică și analiză fundamentală.

O mulțime de burse de criptomonede și website–urle din industrie oferă datele de care ai nevoie pentru a face analize tehnice. În acest articol, ne concentrăm pe analiza fundamentală, care este mai puțin susținută pe scară largă. Vom arăta cum analiza fundamentală te poate ajuta să iei decizii de investiții mai inteligente.

Să începem cu o recenzie.

Analiza tehnică și fundamentală

Analiza tehnică  se bazează pe prețuri, pe istoricul prețurilor și pe tendințe. În calitate de investitor, încerci să identifici modele și cicluri în rapoartele istorice de prețuri, apoi utilizezi datele istorice pentru a prezice mișcările viitoare ale prețurilor. Investitorii cripto folosesc de obicei analiza tehnică pentru a lua decizii de cumpărare pentru Bitcoin, Ethereum, Solana, Cardano și alte criptomonede.

Un comerciant olandez de diamante, Joseph de la Vega, a fost un pionier în utilizarea analizei tehnice pe piețele financiare ale secolului 17. Studiul său asupra bursei din Amsterdam, Confuzia Confuziilor, a fost publicat în 1688.

Câteva sute de ani mai târziu, un jurnalist american pe nume Charles Dow a analizat datele istorice de pe piața americană de valori, identificând modele și cicluri ale prețurilor acțiunilor. El a împărtășit concluziile sale investitorilor într–o serie de 255 editoriale pe care le–a scris pentru ziarul pe care l–a fondat, Wall Street Journal. Ideile Dow sunt acum cunoscute sub numele de Teoria Dow și au servit ca bază a strategiilor financiare și a proiectării tendințelor pentru generații de investitori.

Analiza fundamentală se bazează pe studiul factorilor economici, financiari, politici și sociali care influențează prețurile.

Investitorii care utilizează analiza fundamentală urmăresc ratele dobânzilor, produsul intern brut, datele de producție și ratele șomajului, dar și mulți alți factori pentru a face previziuni informate cu privire la prețurile acțiunilor.

Cu o analiză fundamentală, te uiți dincolo de graficele de prețuri.

Trei tipuri de analiză fundamentală

Este important să împarți analiza fundamentală în trei categorii. Acesta este modul în care consultanții financiari la prețuri ridicate analizează investițiile potențiale.

●       Începe cu analiza economică. Care este starea pieței? Care este rata inflației? Trendurile prețurilor merg în sus sau în jos, iar volumul de tranzacționare este ridicat sau scăzut? Ratele dobânzilor cresc sau scad?

●       Urmează analiza industriei. De exemplu, arunci o privire la investițiile în domeniul medical. Poate că rezultatele promițătoare ale testelor canalizează bani în companiile care fac cercetare în domeniul cancerului sau tratatele internaționale stimulează distribuția de medicamente în străinătate. Scopul este de a identifica un segment de piață promițător.

●       In final, faci  analiza companiei. În cadrul nișei promițătoare pe care ai identificat–o, care companii par pregătite pentru creștere? Cine este lider de piață? Care companii au cea mai experimentată echipă de management executiv si care au un istoric stabil și de succes? Analizezi companiile ca potențiale investiții în funcție de fundamentele lor: structura lor de management, rata de creștere, profitabilitatea și perspectivele.

Analiza fundamentală pentru investitorii cripto

Multe website–uri de criptomonede îți arată cum să citești graficele, astfel încât să poți efectua analize tehnice mai eficient și în cunoștință de cauză. Dar puțini oferă informațiile de care ai nevoie pentru a efectua o analiză fundamentală. Pentru a fi un investitor cripto mai inteligent, trebuie să colectezi câteva dintre aceste date.

Să luăm în considerare industria financiară descentralizată (DeFi). Mii de proiecte au fost lansate, cele mai multe cu jetoane utilitare pe care le poți achiziționa. Cumpărarea acestor jetoane este o investiție mai bună dacă aplicația specială de DeFi găsește o audiență largă și cererea pentru jetoane crește. Atunci când investești într–un jeton care este asociat cu o aplicație DeFi, în esență cumperi acțiuni în proiect. Analiza fundamentală spune că toate lucrurile fiind egale, investiția ta tinde să crească pe măsură ce aplicația înregistrează mai mult succes.

Dar poți să sapi și mai adânc. Multe aplicații DeFi utilizează date din lumea reală pentru a declanșa evenimente pe blockchain. De exemplu, comercianții pot utiliza o aplicație DeFi pentru a cumpăra Bitcoin automat când prețul aurului atinge un anumit punct.

Problema este că prețul aurului nu este pe blockchain. Cineva ar putea oferi prețul, dar acea persoană ar putea manipula prețurile pentru a beneficia de propriile tranzacții.

Același lucru este valabil și pentru alte prețuri și o varietate nelimitată de alte date din afara lanțului. Nu există nicio sursă de încredere de date off–chain pentru aplicațiile de tip blockchain. Acest lucru limitează utilitatea și succesul proiectelor DeFi.

Aici intervine oracolul blockchain. O mână de echipe au creat mecanisme pentru verificarea fluxurilor de date externe, adesea folosind tehnici similare cu cele utilizate pentru verificarea tranzacțiilor cripto. Aceste mecanisme sunt construite în oracole blockchain, care oferă date verificate pentru aplicațiile blockchain. Poți găsi prețurile acțiunilor, rapoarte meteorologice, prețurile mărfurilor și o mulțime de alte informații utile în fluxurile de date ale câtorva oracole blockchain.

Dacă vezi mult potențial pentru aplicațiile DeFi și crezi că lipsa accesului la datele din afara lanțului ar putea limita utilitatea și succesul lor, atunci ai putea alege să investești în proiecte de oracol blockchain. Câteva dintre acestea au fost lansate și fiecare are o abordare ușor diferită pentru a oferi fluxuri de date fiabile. Vizitează website–urile, citește paginile albe, cercetează lista furnizorilor de date și a aplicațiilor clienților. Despre asta este vorba în analiza fundamentală. S–ar putea să te lași convins că unul sau mai multe oracole sunt susceptibile pentru succes – și deci să investești.

Oracolele de blockchain sunt doar un exemplu. Lumea blockchain este plină de aplicații inovatoare și interesante.

Investiția vine întotdeauna cu risc și ar trebui să te bazezi pe propria judecată atunci când decizi în ce industrii și proiecte să investești.

Cum îți crești arsenalul de investiții

Cu o analiză fundamentală, nu cauți cicluri sau modele într–un anumit istoric de preț al criptomonedelor. În schimb, evaluezi factorii care au legătură cu proiectul din spatele criptomonedei.

Poate că ești convins că artiștii și muzicienii au nevoie de o relație financiară directă cu cumpărătorii, astfel încât aceștia să primească o felie mai mare a veniturilor atunci când fanii le cumpără munca.

Poate crezi că NFT–urile vor continua să atragă interes și piețele NFT au un viitor strălucit.

Poate că programele de identitate digitală, bazate pe blockchain, îți atrag interesul. Sau urmărirea lanțurilor de aprovizionare. Sau sprijinirea programelor de loialitate corporative.

Fiecare nișă de piață este punctul central al unuia sau mai multor proiecte blockchain, iar cele mai multe sunt alimentate de investitori cripto în același mod în care companiile publice sunt finanțate prin vânzări de acțiuni și proiecte private sunt finanțate de GoFundMe și site–uri similare.

Cântărește piața, proiectele și investește mai inteligent – cu o analiză fundamentală.

image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net