Ucigașii unui băiat de 13 ani și-au primit pedeapsa. Fapta lor a îngrozit o țară întreagă

Ultima actualizare:

Crima din Prahova, care a îngrozit o ţară întreagă, când un puşti de 13 ani a fost măcelărit de doi prieteni de pahar, nici unul trecut de 20 de ani, a ajuns la final.

Ucigașii adolescentului de 13 ani au primit o pedeapsă pe măsura faptei lor
Ucigașii adolescentului de 13 ani au primit o pedeapsă pe măsura faptei lor

Cei doi ucigaşi, printre cei mai tineri criminali din România, şi-au primit pedepse aproape de maximum, plus o sumă considerabilă de achitat rudelor victimei, conform adevarul.ro.

Ionuţ Georgian Ioniţă, în vârstă de 19 ani atunci, din comuna prahoveană Berceni, era cel mai vârstnic dintre cei trei băieţi care s-au întâlnit în seara de 5 martie 2020, la magazinul din centrul satului.

Celălalt era Anton Liviu Vasile, de 15 ani, iar cel mai mic era victima, un băieţandru de 13 ani. Crima comisă de Georgian şi Anton a fost apreciată de instanţa de judecată drept „atroce”.

Băiatul omorât cu peste 20 de lovituri de cuţit era sportiv de performanţă, făcea parte dintr-un club de box şi avea viitorul în faţă.

Deşi avea doar 13 ani, adolescentul nu era chiar uşă de biserică şi se înhăitase cu băieţi mai mari, împreună cu care petrecea nopţile consumând inclusiv alcool. La necropsie, medicii legişti au descoperit că victima, copilul de 13 ani, avea o alcoolemie de 1,23 g/l. Tocmai alcoolul a stat la baza crimei.

Cei trei prieteni s-au întâlnit în sat, au poposit mai întâi în faţa unui magazin, timp în care băiatul de 13 ani a scos un cuţit şi a început să se zgârie pe braţe, lăudându-se că „este şmecher şi nimeni din sat nu poate să-l bată”.

Ionuţ Georgian Ioniţă avea 19 ani la momentul crimei
Ionuţ Georgian Ioniţă avea 19 ani la momentul crimei

Ulterior, băieţii s-au retras în locuinţa lui Vasile. În timp ce mezinul grupului căuta prin casă ceva de băut, ceilalţi doi prieteni au plănuit să-l omoare. 

L-au prins pe cel mic în baie şi l-au atacat cu bestialitate. Fiecare a folosit câte un cuţit, unul cu lama lungă de 18 cm, iar cel de-al doilea, cu lama de 13 cm.

Nu mai puţin de 22 de lovituri de cuţit au găsit medicii la necropsie, inclusiv o „plagă înjunghiată a cordului”.

Crima a fost descoperită după miezul nopţii. Un vecin, care avea casa lipită de cea în care s-a petrecut crima, a auzit zgomote, buşituri şi ţipete şi a decis să intre să vadă ce se întâmplă. Atunci i-a descoperit pe Anton şi pe Georgian plini de sânge, cei doi explicând că sunt murdari pentru că au tăiat un porc.

Omul nu a crezut explicaţiile şi a început să caute prin casă, până a dat peste cadavrul copilului şi a anunţat autorităţile. În timpul verificărilor, poliţiştii au descoperit hainele murdare de sânge ale celor doi criminali, ascunse în hazna, iar într-o copaie era apă înroşită, în care Vasile şi Georgian au încercat să se cureţe.

Adolescentul omorât era sportiv de performanță, dar intrase într-un anturaj periculos
Adolescentul omorât era sportiv de performanță, dar intrase într-un anturaj periculos

Au fost reţinuţi şi încarceraţi, iar Tribunalul Prahova a decis, la doi ani de la comiterea faptei, să dea pedepse spre limita maximă, apreciind că în acest caz nu poate fi vorba despre circumstanţe atenuante.

Astfel, Vasile Liviu Anton a fost condamnat la 14 ani de internare într-un centru de detenţie destinat infractorilor minori, iar Ioniţă Georgian Ionuţ a primit 15 ani şi 4 luni închisoare.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, cei doi au de plătit daune morale în valoare de 100.000 de lei rudelor victimei, dar şi 43.180 lei cu titlu de daune materiale. Sentinţa Tribunalului Prahova nu este definitivă şi a fost deja atacată cu apel.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net