Ucraineancă arestată pentru furturi din genți și buzunare, în magazine și piețe din toată România

Primirea de refugiați în România are și părți rele. O ucraineancă de 29 de ani a fost arestată preventiv la Iași, fiind acuzată de către procurori că a tâlhărit cel puțin nouă persoane. Femeia acționa în locuri aglomerate și a fost cercetată şi trimisă în judecată pentru fapte similare comise în mai multe județe din România.

O ucraineancă a fost prinsă furând în România
Hoața în vârstă de 29 de ani va executa pedeapsa cu închisoarea în România. Foto: brasov.net

Conform procurorilor care instrumentează cazul, în perioada 14 iunie - 26 septembrie, femeia, cetățean ucrainean, a comis cel puțin nouă furturi de portofele din genţile unor persoane în Iași. Ea s-a dovedit o hoață cu tupeu, care a profitat de neatenţia victimelor. Femeia este suspectată că a operat în toată România, fiind probate fapte în localitățile București, Buzău, Brașov.

Cum acționa hoața ucraineancă 

Furturile au avut loc în magazine, piețe și alte locuri aglomerate. Prejudiciul produs victimelor este cuprins între 200 de lei şi 6100 de lei. Într-unul dintre cazuri, în portofelul furat se aflau o verighetă din aur şi suma de 1.632 de lei.  

Într-un alt caz, femeia i-a furat unei persoane, într-un magazin second-hand, un portofel în care se aflau trimiteri de la medic, medicamente, respectiv suma de 500 euro și 3.500 lei. 

Ce spun Poliția și Parchetul Iași 

„La data de 26 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași au depistat o femeie în vârstă de 29 de ani, care ar fi sustras, la aceeași dată, unei femei de 52 de ani din geanta pe care o purta pe umăr un portofel în care avea acte personale, o verighetă şi 1.632 de lei, cauzându-i un prejudiciu total de aproximativ 4.000 lei, în timp ce se afla într-un centru comercial din municipiul Iasi. Bunurile sustrase au fost recuperate și predate părții vătămate. 

Totodată, din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada iunie-septembrie a.c., aceasta ar fi comis mai multe fapte de acest gen pe raza municipiului Iași, respectiv furturi din genți, de unde sustrăgea bani și bunuri. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 26 septembrie a.c., femeia a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdusă în Arestul IPJ Iași. La aceeași dată, aceasta a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași”, au precizat reprezentanții IPJ Iași pentru bzi.ro 

„În urma verificărilor s-a stabilit că inculpata este cunoscută la nivelul Poliției Române, aceasta având preocupări infracționale pe linia furturilor din genți și buzunare, fiind cercetată și trimisă în judecată de către polițiștii din cadrul DGPMB, IPJ Buzău și IPJ Brașov, dar și de alte unități de poliție din țară”, a anunțat într-un comunicat preluat de ziaruldeiasi.ro, Parchetul Judecătoriei Iași. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net