Uite ce să nu faci niciodată atunci când decorezi locuinţa

Ultima actualizare:

    Zugrăveşte înainte de a monta parchetul!
Zugrăveşte înainte de a monta parchetul!

Vrei să faci o schimbare oferind locuinţei tale un nou aspect? Poate vrei să văruieşti, să pui tapet sau parchet, poate vrei să schimbi uşile şi geamurile. Indiferent de lucrările pe care vrei să le faci, există anumite reguli pe care trebuie să le respecţi. Iată ce nu este recomandat să faci la tine în casă.

Nu sparge pereţii de rezistenţăOricât de mică ar fi locuinţa şi oricât de mult ţi-ai dori să obţii mai mult spaţiu, nu face greşeala să spargi pereţii de rezistenţă. Ca să ştii care sunt pereţii de rezistenţă, trebuie să consulţi un expert. Acest aspect este foarte important, şi este interzis prin lege.

Nu zugrăvi până nu rezolvi următoarele:- Instalaţiile electrice - dacă ştii că sunt probleme legate de instalaţia electrică din casă, atunci trebuie mai întâi să le rezolvi pe acestea. Fie instalezi becuri în balcon sau cămară, fie schimbi firele electrice din pereţi sau chiar şi întrerupătoarele.

- Instalaţia sanitară – dacă doreşti să schimi ţevile vechi cu unele noi, sau să instalezi o cadă nouă, o cabină de duş sau chiar o chiuvetă, trebuie să amâni zugrăvitul. Dacă ai apucat deja să dai cu var şi să montezi faianţa, atunci rişti să strici aspectul deja finisat.

- Uşile şi ferestrele – când se montează, acestea strică aspectul pereţilor. Deci, nu este cazul să zugrăveşti înainte pentru ca apoi să strici

Nu pune parchetul până nu zugrăveştiÎnainte de a pune parchetul, trebuie să zugrăveşti. Astfel, nu-l vei murdări şi păta cu var, vopsea, ciment sau apă. Parchetul trebuie întreţinut curat, lustruit şi protejat de zgârieturi. Montează-l după ce ai terminat de reparat şi înfrumuseţat pereţii.

Nu alege obiecte din materiale diferiteToate lucrurile din casa ta trebuie să se asorteze, să se armonizeze. Aşadar, nu-ţi mobila locuinţa cu lucruri fabricate din materiale diferite. Ori foloseşti lemnul, ori PAL-ul, ori recurgi la trucuri bazandu-te pe efectul fierului forjat.

Alte sfaturi utile:- Când văruieşti, trebuie să acoperi lucrurile din jur inclusiv podeaua cu folie din plastic, pentru a  evita petele.

- Eliberează camera de cât mai multe obiecte de mobilier. Poate că o bibliotecă masivă nu va putea fi mutată din încăpere dar canapeaua, masa şi fotoliile pot fi mutate temporar în altă cameră sau chiar pe hol.

- Văruieşte din ultima cameră înspre uşa de la întrare. Astfel, vei evita mizeria, praful şi dezordinea.

Dacă doreşti să-ţi înfrumuseţezi casa dar ai un buget limitat atunci uite cum trebuie să procedezi: - Nu arunca obiectele casnice vechi – nu te descotorosi de unele obiecte care ţi se par învechite. Piesele de mobilier pot fi curăţate iar apoi revopsite. Recondiţionează tot dce se poate!

- Nu cumpăra totul la set - poţi mobila o cameră fără ca mobila să fie cumpărată împreună. Poţi masca acest lucru cumpărând huse de acelaşi fel pentru scaune, fotolii şi canapea. Cumpărate separat, aceste piese de mobilier te pot costa muly mai puţin.

- Nu cumpăra produse excentrice – acestea se potrivesc locuinţei tale dar, la anul, se vor demoda şi nu-ţi vor mai plăcea. Optează pentru obiecte care ies în evidenţă dar au şi un aspect clasic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
semafor jpeg
Stațiunea Borsec. Foto Statiunea Borsec
italia pixabay jpg
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
calorifer shutterstock jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net