Uite cele mai comentate lucrări de Bac din România

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cele mai comentate lucrări de Bac din România au fost făcute publice. Cei doi liceeni din judeţul Dâmboviţa rămân cu proba de Istorie anulată, deoarece pe foi sunt scrisuri diferite, ceea ce reprezintă un semn nepermis, a decis Ministerul Educaţiei în urma unei anchete.

Oficialii din Ministerul Educaţiei au decis ca lucrările scrise de Ana Maria Ioniţă şi Mihai Toma să rămână anulate întrucât sunt scrisuri diferite. Click! a aflat că inspectorii au comparat scrisul celor doi elevi şi pe celelalte lucrări de Bac, dar scrisul nu era modificat, aşa cum s-a întâmplat în lucrările de la Istorie.

”În urma analizei documentelor puse la dispoziţie, echipa de control apreciază că cele două lucrări au toate aparenţele unor lucrări autentice, redactate de cei doi candidaţi în timpul probei de examen fără alte intervenţii ulterioare, însă prezintă semne distinctive ce constau în scrierile/grafiile total diferite folosite în redactarea lor. Potrivit reglementărilor în vigoare, înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează, precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în centrul de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semnele distinctive, iar decizia se ia de către preşedintele comisiei, după consultarea cu comisia judeţeană a municipiului Bucureşti”, informează Ministerul Educaţiei.


    Iată diferenţele dintre  scrisuri în lucrarea  de la proba de Istorie  a elevei Ana Maria Ioniţă
Iată diferenţele dintre scrisuri în lucrarea de la proba de Istorie a elevei Ana Maria Ioniţă

Echipa de control a decis totuşi să recunoască notele obţinute de cei doi candidaţi la celelalte probe şi să le permită tinerilor să participe la următoarele sesiuni ale examenului de Bacalaureat.


    Aşa arată o parte din  lucrarea la Istorie a  lui Mihai Toma, tot cu  două feluri de scrisuri
Aşa arată o parte din lucrarea la Istorie a lui Mihai Toma, tot cu două feluri de scrisuri

Ana Maria Ioniţă, absolventă a unui liceu din oraşul Titu şi a cărei lucrare la Istorie a fost anulată pe motiv că două pagini ale tezei aveau scrisuri diferite, spune că voia să dea admitere la Academia de Studii Economice, scrie adevarul.ro. La rândul său, Mihai Toma, care a terminat un liceu din Moreni, afirma că vrea să încerce să intre la Academia de Poliţie. Pentru acest an, au pierdut această şansă.

simeon stalpnicul png

Au aflat la ce liceu vor învăţa din toamnă

Aproape 113.000 de elevi au aflat ieri, în jurul orei 17.00, în ce liceu vor învăţa din clasa a IX-a, după prima repartizare computerizată organizată de Ministerul Educaţiei. Peste 27.700 de candidaţi din totalul celor 140.706 de elevi care au terminat clasa a VIII-a nu s-au înscris pentru această etapă. Totuși, la toamnă, vor fi înscriși toți în clasa  a IX-a, care este obligatorie.Astăzi, repartizările vor fi afișate în școlile unde au absolvit elevii, precum și locurile neocupate la liceu. Atenție, părinți! Nu plecați în vacanță înainte să depuneți dosarele de înscriere  la liceele unde copiii au fost repartizați! Puteți depune dosarele de astăzi, până luni, 17 iulie. Dacă nu faceți așa, veți pierde locul la liceu. Următoarea repartizare va avea loc în 8 septembrie.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net