Uite cum arată secţia de Terapie Intensivă din Spitalul din Bistrița Năsăud
Ventilatoare speciale pentru ATI, seringi automate, defibrilator, carucior de resuscitare şi EKG portabil.. Acestea sunt doar câteva dintre dotările performante făcute la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița Năsăud.
Ministrul Sorina Pintea a participat, joi, la inaugurarea secției de Terapie Intensivă (ATI) și a Centrului de Transfuzii (UTS) din Spitalul Județean de Urgență Bistrița Năsăud, după ce acestea au fost complet modernizate, reabilitare, extinse și dotate cu echipamente medicale de ultimă generație din fonduri alocate de Ministerul Sănătății.
În ultimii 2 ani, Ministerul Sănătății a alocat 12 milioane de lei unității sanitare pentru reabilitarea, extinderea si dotarea sectiei de ATI şi a UTS.
Cum arată secţia ATI a spitalului din Bistrița Năsăud
Potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, în secția de ATI au fost create spații componente ale serviciului, respectiv nuclee de ingrijire: postul de supraveghere (directă şi/sau monitorizată), cameră de lucru pentru asistente, cuplată cu staţia centrală de monitorizare și semnalizare, cabinete pentru medici anesteziști, sală de mici intervenții şi tratamente speciale. De asemenea au fost create spații de depozitare, spațiu sanitar pentru prelucrarea şi igienizarea obiectelor de inventar, cu boxă pentru colectarea obiectelor murdare (rufe, deșeuri).
Medicii şi asistentele vor trece prin filtru
Printre modernizările aduse secţiei este şi vestiar-filtru pentru personalul medical, prevăzut cu grup sanitar și duș, filtru de acces pentru pacienți și materiale, cuplat cu un spaţiu (vestiar) pentru echiparea în vestimentație de protecție a persoanelor străine serviciului (aparținători sau alt personal medical decât al secției), se mai arată în informarea Ministerului Sănătăţii.
De asemenea, suprafața secție a fost extinsă de la 284 mp la 710 mp.
Mai puţine bacterii
În executarea lucrărilor au fost utilizate materiale bactericide, garantate pe întreaga durată de viață a construcției, având o activitate bactericidă de 5 ori mai mare, ceea ce inseamnă de 100.000 de ori mai puține bacterii.
Dotări performate la Secţia ATI a spitalului din Bistriţa Năsăud
Dotarea secției s-a făcut cu aparatura medicală de cea mai înaltă performanță, lista echipamentelor, respectiv paturi speciale pentru ATI. La fiecare pat de la Terapie Intensivă au fost montate ventilatoare respiratorii, monitoare pentru funcţii vitale, seringi automate, infuzomate şi rampe pentru distributia fluidelor medicale Secţia mai are cărucior de resuscitare, defibrilator cu peace maker extern, ecograf, echipament pentru epurare extrarenala, sistem de încălzire a soluțiilor perfuzate, sistem încălzire pacient, EKG portabil, brancard transport cu butelie de oxigen, ventilator transport, monitor transport, aparat de măsurare a gazelor sanguine, aparat de măsurare a coagularii şi lift mobil pentru ridicare și transport pacient.
Comisia de acreditare a propus ca secţia ATI să crească la gradul I
Urmare a acestei investiții, Comisia de acreditare a propus creșterea gradului secției de terapiei intensivă la gradul I.
„Anul acesta am avut la dispoziție un buget istoric pe care l-am alocat spitalelor pentru dotare cu aparatură medicală. Din această toamnă începem să vedem materializate aceste investiții. Sectia pe care am vazut-o astazi este una dintre cele mai moderne din Europa”, a declarat Sorina Pintea.
Cu o zi în urmă, ministrul Sănătăţii a fost la redeschiderea Secţiei de ortopedie a Spitalului de Urgenţă „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.
Citeşte şi:
Premieră: Patru spitale au reușit să sară peste trei etape de acreditare
Așa arată acum secția de ortopedie de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”
Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună
Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții