Uite cum se joacă Sorana cu nepoțelul ei! Ea este românca arestată în Danemarca pentru că și-ar fi maltratat propriul copil

Doi români, soț și soție, aflați în Danemarca, au fost arestați pentru că și-ar fi agresat bebelușul de doar 5 săptămâni. Copilul a ajuns la spital cu hemoragie craniană, iar medicii au anunțat poliția. Povestea soților Rotundu a stârnit un val uriaș de indignare, dar sunt și multe voci care le iau apărarea. Rudele cuplului susțin cu înverșunare că acuzațiile autorităților daneze sunt nefondate și fac un apel disperat pentru ca cel mic să ajungă în grija familiei din România.

image

Rudele celor doi tineri susţin că faptele de care sunt acuzați Sorana și Ionuț Rotundu ar fi nefondate. La fel susțin și părinții bebelușului care sunt închiși în penitenciare diferite. Între timp, copilul se află în spital, iar starea lui de sănătate este bună. Potrivit medicilor care îl au în grijă,  el se află acum în afara oricărui pericol. 

Cu câteva zile înainte de nefericitul eveniment, când micul Mathias a ajuns la spital în stare gravă, mama lui a fost filmată în timp ce se juca cu nepoțelul ei, tot bebeluș. Filmarea a fost postată pe Facebook de prietena fratelui său, iar din imagini se observă dragostea și grija de care Sorana dă dovadă în preajma micuțului. Greu de crezut că această femeie blândă, care și-a dorit nespus de mult să fi mamă, a fost capabilă de un gest atât de crud, așa cum este acuzată de autoritățile daneze. 

Sorana, surprinsă alături de nepotul său cu doar câteva zile înainte de arestare

„Sorana de vorbă cu nepoțelul ei. Cu câteva zile înainte să fie suspectată că și-ar fi maltratat propriul copil. În ce lume odioasă trăim… Și când se va afla că a fost o greșeală, ei cine îi va da înapoi zilele fără bebeluș și cine îi va lua toată durerea? Singura alinare e că știm că Dumnezeu are mereu arta de a transforma suferința în ceva glorios!”, a scris Magda Săvuică în postarea care însoțește filmarea.

Povestea dramei prin care trece familia Rotundu începe la câteva zile după nașterea copilului și este explicată pe larg de Beni Ciobotaru, fratele Soranei. Iată ce scria acesta pe o rețea de socializare acum câteva zile:

„Vă semnalez situația surorii mele, Sorana Rotundu, care în acest moment este arestată împreună cu soţul ei, Ionuţ Rotundu în penitenciare diferite iar copilul în vârstă de aproape o lună a fost luat de către autoritatea Kommuner fără nicio explicaţie şi refuzând a oferi orice informaţie familiei despre starea de sănătate a copilului sau locaţia acestuia.

Ei locuiau în oraşul danez Sander Omme, împreună cu Mathias, copilul lor nou-născut.

La câteva zile după naştere, bebeluşul a început să plângă mult şi nu se odihnea mai deloc. A fost solicitat sprijinul moaşei în mai multe rânduri de la care au primit răspunsul că poate fi de la colici sau că aşa mai plâng bebeluşii.

După apeluri repetate la ambulanţă, Mathias a ajuns la spital. Am înţeles că a fost diagnosticat cu hemoragie cerebrală dar nu ne-a fost adus la cunoştinţă nimic legat despre acest fapt nici de la medici şi nici documente care să ateste acest lucru. De atunci nu mai ştim nimic de Mathias

Când spunem nimic ne referim la tot, cum ar fi: investigaţii medicale, RMN, declaraţii medici sau orice fel de probă în acest sens. Explicaţiile pe scurt şi răspunsul primit au fost că: “Sunt date confidenţiale!”. Noi reprezentăm familia unui copil nou născut şi nu concepem faptul să nu ştim absolut nimic despre el. Nici unde se află, nici care este starea lui de sănătate sau dacă a fost predat către o familie în plasament”. 

Autorităţile din România încearcă să-l aducă în țară pe Mathias și să-lplaseze în familia s extinsă, mai exact să-l dea în grij bunicilor. se încearcă, astfel, evitarea situației în care bebelușul ar ajunge într-un centru de plasament în Danemarca.  În timp ce Ministerul Familiei va solicita, astăzi, aducerea în ţară a copilului, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, va avea o discuţie despre acest caz cu ambasadorul Danemarcei acreditat la Bucureşti.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net