Noi detalii în cazul bebeluşului internat în stare gravă în Danemarca. Ce martor au chemat poliţiştii la audieri

Ies la iveală noi detalii în cazul bebeluşul român de o lună internat cu hemoragie craniană în Danemarca. Conform unui reprezentant al site-ului Diaspora.ro, Alin Stanciu, statul danez este cel care are, în acest moment, tutela deplină a micuţului, iar poliţia a chemat la audieri mai multe persoane, inclusiv pe moaşa care l-a adus pe lume.

image

Copilul se află sub tutela statului danez

Alin Stanciu, român stabilit în Danemarca şi reprezentant al site-ului diaspora.ro, care sprijină românii din străinătate, a vorbit despre cazul bebeluşului care a fost internat cu hemoragie craniană. El a explicat, pentru libertatea.ro, că micuţul are doar o adeverinţă medicală din partea statului danez, nu şi un certificat de naştere din România. Asta înseamnă că el se află, legal, în tutela autorităţilor din Danemarca.

„Acest copil nu are încă emis certificatul de naștere din partea autorităților române, ceea ce înseamnă că el având doar adeverința medicală daneză, în orice postură ar fi internat la spital în momentul ăsta, e sub suvernitatea completă a autorităților daneze”, a explicat Alin Stanciu.

El a mai dezvăluit că părinţii bebeluşului au angajat un avocat, altul decât cel din oficiu, şi crede că primă decizie judecătorească în privința părinților ar putea fi luată de autorităţi zilele următoare.

Când ar putea fi repatriat bebeluşul

Totuşi, Alin Stanciu a subliniat că acţiunea demarată de statul danez ar putea dura câteva luni, chiar un an, iar bebeluşul nu va fi alături de părinţii lui mai devreme. Astfel, nici nu se poate pune problema acum de repatrierea micuţului.

“Există o acțiune în desfășurare din punct de vedere juridic care îi privește pe părinți. Până nu se încheie definitiv acea acțiune, orice acțiune ce privește copilul nu poate fi nici măcar planificată sau demarată. Mi-e foarte greu să cred că în câteva luni – un an, copilul ăsta va părăsi teritoriul danez altfel decât împreună cu părinții lui”, a completat Alin Stanciu.

Mama bebeluşului, vizitată de un reprezentant al Ambasadei României

Ambasada României din Danemarca va trimite duminică, 6 februarie, un reprezentant care să stea de vorbă cu mama bebeluşului, Sorana Rotundu. Pentru tatăl copilului, Ionuţ Rotundu, autorităţile daneze nu şi-au dat încă acordul, deşi Ambasada a depus o cerere, a mai declarat Alin Stanciu, după ce a vorbit cu oamenii legii.

Părinţii, arestaţi pentru patru săptămâni

Sorana şi Ionuţ Rotundu au fost arestaţi pentru patru săptămâni şi nu îşi pot vedea copilul. Alin Stanciu a explicat că cei doi părinţi sunt închişi în peniteciare diferite, unul de bărbaţi, unul de femei, aşa cum cere legea, cu regim semideschis.

„Sunt două locuri pentru arest, în regim semideschis, în sensul că nu au voie să ia legătura cu alte persoane din afară. Într-adevăr sunt diferite pentru că așa e legea, există penitenciare pentru bărbați și penitenciare pentru femei. Așa se procedează în toată lumea”, a precizat Alin Stanciu.

Ce spun medicii despre bebeluş

Bebeluşul de o lună a ajuns la spital în Danemarca, în stare gravă. Medicii cred că micuţul ar suferi de “sindromul bebeluşului scuturat”, o afecţiune care poate ascunde rele tratamente din partea celor care cresc copilul.

Starea celui mic s-a îmbunătăţit semnificativ între timp, dar părinţii nu au încă dreptul să îl viziteze. Bebeluşul este însoţit în spital de un asistent. Sorana şi Ionuţ Rotundu au negat, la audieri, că ar fi agresat bebeluşul.

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net