Bebeluș pierdut în haosul de pe aeroportul din Kabul, reunit cu familia după cinci luni

Bebeluşul afgan dat soldaţilor americani de către părinţii săi, pe 19 august, în haosul provocat de evacuarea americanilor de pe aeroportul din Kabul, a fost găsit şi s-a reîntors la familie.

image

Copilul, Sohail Ahmadi, avea doar două luni când a dispărut pe 19 august, în timp ce mii de oameni se pregăteau să părăsească Afganistanul după ce a fost cucerit de talibani. 

Ca urmare a unui reportaj Reuters, publicat în noiembrie cu fotografiile sale, copilul a fost localizat în Kabul, unde un taximetrist de 29 de ani, pe nume Hamid Safi, l-a găsit în aeroport şi l-a dus acasă pentru a-l creşte ca al său.

După mai bine de şapte săptămâni de negocieri şi cereri şi, în cele din urmă, o scurtă reţinere de către poliţia talibană, Safi i-a predat în cele din urmă copilul bunicului său şi altor rude aflate încă în Kabul. Ei au spus că vor acum să-l reunească cu părinţii şi fraţii săi care au fost evacuaţi cu luni în urmă în Statele Unite.

Mirza Ali Ahmadi şi soţia sa Suraya se aflau pe 19 august 2021 în faţa porţilor aeroportului din Kabul, împreună cu cei cinci copii ai lor, când un soldat american, aflat de partea cealaltă a gardului, i-a întrebat dacă au nevoie de ajutor.

Temându-se ca bebeluşul lor de două luni, Sohail, să nu fie zdrobit în înghesuială, părinţii l-au înmânat soldatului. Nu au reușit să îl recupereze pentru că trupele americane au început să retragă sute de evacuați și au pierdut urma micuțului în mulțimea panicată. 

Băiețelul a fost găsit de un șofer de taxi 

Safi, un șofer de taxi, a fost cel care l-a găsit pe micuț întins pe jos și plângând. Bărbatul, care are trei fete, nu a stat prea mult pe gânduri și l-a luat acasă, unde l-a crescut precum pe propriul copil. Vecinii bărbatului au dat de știre autorităților atunci când știrea despre dispariția micuțului a început să fie difuzată de către televiziuni. 

Copilul a fost înapoiat familiei după 5 luni 

Părinţii copilului au cerut ajutor la Crucea Roşie, însă fără succes. În cele din urmă, după ce a simţit că au rămas fără opţiuni, tatăl a contactat poliţia locală talibană pentru a raporta o răpire. Șoferul de taxi susține însă că a avut grijă de bebelușul pierdut, nu că l-a răpit! 

Din fericire, situația și-a găsit o soluționare,  iar micuțul a fost înapoiat, în prezența polițiștilor, propriei familii. El urmează să fie trasnferat, alături de părinții săi, în Statele Unite ale Americii. 

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net