Bebeluș pierdut în haosul de pe aeroportul din Kabul, reunit cu familia după cinci luni

Bebelu┼čul afgan dat solda┼úilor americani de c─âtre p─ârin┼úii s─âi, pe 19 august, ├«n haosul provocat de evacuarea americanilor de pe aeroportul din Kabul, a fost g─âsit ┼či s-a re├«ntors la familie.

image

Copilul, Sohail Ahmadi, avea doar dou─â luni c├ónd a disp─ârut pe 19 august, ├«n timp ce mii de oameni se preg─âteau s─â p─âr─âseasc─â Afganistanul dup─â ce a fost cucerit de talibani. 

Ca urmare a unui reportaj Reuters, publicat ├«n noiembrie cu fotografiile sale, copilul a fost localizat ├«n Kabul, unde un taximetrist de 29 de ani, pe nume Hamid Safi, l-a g─âsit ├«n aeroport ┼či l-a dus acas─â pentru a-l cre┼čte ca al s─âu.

Dup─â mai bine de ┼čapte s─âpt─âm├óni de negocieri ┼či cereri ┼či, ├«n cele din urm─â, o scurt─â re┼úinere de c─âtre poli┼úia taliban─â, Safi i-a predat ├«n cele din urm─â copilul bunicului s─âu ┼či altor rude aflate ├«nc─â ├«n Kabul. Ei au spus c─â vor acum s─â-l reuneasc─â cu p─ârin┼úii ┼či fra┼úii s─âi care au fost evacua┼úi cu luni ├«n urm─â ├«n Statele Unite.

Mirza Ali Ahmadi ┼či so┼úia sa Suraya se aflau pe 19 august 2021 ├«n fa┼úa por┼úilor aeroportului din Kabul, ├«mpreun─â cu cei cinci copii ai lor, c├ónd un soldat american, aflat de partea cealalt─â a gardului, i-a ├«ntrebat dac─â au nevoie de ajutor.

stanga
dreapta
image png
image png
image png
image png
image png

Tem├óndu-se ca bebelu┼čul lor de dou─â luni, Sohail, s─â nu fie zdrobit ├«n ├«nghesuial─â, p─ârin┼úii l-au ├«nm├ónat soldatului. Nu au reu╚Öit s─â ├«l recupereze pentru c─â trupele americane au ├«nceput s─â retrag─â sute de evacua╚Ťi ╚Öi au pierdut urma micu╚Ťului ├«n mul╚Ťimea panicat─â. 

B─âie╚Ťelul a fost g─âsit de un ╚Öofer de taxi 

Safi, un ╚Öofer de taxi, a fost cel care l-a g─âsit pe micu╚Ť ├«ntins pe jos ╚Öi pl├óng├ónd. B─ârbatul, care are trei fete, nu a stat prea mult pe g├ónduri ╚Öi l-a luat acas─â, unde l-a crescut precum pe propriul copil. Vecinii b─ârbatului au dat de ╚Ötire autorit─â╚Ťilor atunci c├ónd ╚Ötirea despre dispari╚Ťia micu╚Ťului a ├«nceput s─â fie difuzat─â de c─âtre televiziuni. 

Copilul a fost ├«napoiat familiei dup─â 5 luni 

P─ârin┼úii copilului au cerut ajutor la Crucea Ro┼čie, ├«ns─â f─âr─â succes. ├Än cele din urm─â, dup─â ce a sim┼úit c─â au r─âmas f─âr─â op┼úiuni, tat─âl a contactat poli┼úia local─â taliban─â pentru a raporta o r─âpire. ╚śoferul de taxi sus╚Ťine ├«ns─â c─â a avut grij─â de bebelu╚Öul pierdut, nu c─â l-a r─âpit! 

Din fericire, situa╚Ťia ╚Öi-a g─âsit o solu╚Ťionare,  iar micu╚Ťul a fost ├«napoiat, ├«n prezen╚Ťa poli╚Ťi╚Ötilor, propriei familii. El urmeaz─â s─â fie trasnferat, al─âturi de p─ârin╚Ťii s─âi, ├«n Statele Unite ale Americii. 

anamaria prodan3 png
1 meghan kate jpg jpeg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
IMG 0810 jpg
lacul vidra PNG
goia voltaj jpg
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
colaj grecia jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg