Bebeluș abandonat într-o cutie, la -20 de grade Celsius, salvat de niște adolescenți! Cum se simte micuțul

12 ianuarie 2022

Poveste emoționantă! Un bebeluș abandonat la temperaturi de până la -20C în Siberia a fost găsit de cinci adolescenți într-o cutie de ouă pe un drum înghețat, lângă satul Sosnovka, lângă Novosibirsk, potrivit presei locale.

article img
Bebelușul a fost găsit într-o cutie de ouă Foto: ZDRAV.NSO.RU/BBC

Fetița nou-născută a fost transportată de urgență la spital de către unul dintre părinții adolescenților, unde a fost declarată în stare bună.

Părinții unuia dintre adolescenții salvatori vor să adopte bebelușul

Polițiștii în căutarea mamei au deschis o anchetă penală pentru tentativa de omor a unui minor. Părinții unuia dintre adolescenții care au găsit copilul doresc să adopte nou-născutul, dar trebuie să aștepte să vadă dacă rudele ei pot fi găsite.

Vorbind cu ziarul rus NGS, tatăl unuia dintre adolescenți, Dmitri Litvinov, a spus că cei cinci prieteni au ieșit la plimbare atunci când au găsit-o pe micuță.

"Era deja întuneric, au folosit lanterna de la telefon să vadp ce în cutie", a povestit Litinov, citat de BBC.

Înăuntru era o fetiță abadonată. Fetița avea pe ea doar o cârpă.  El și soția sa Anna au fost chemați la fața locului de fiul lor, Renat. Au dus copilul cu mașina la un spital din oraș.

Teama era că fetița, despre care se crede că avea aproximativ trei zile când a fost găsită, ar fi suferit degerături și nu ar putea supraviețui.

La sosirea la spital, un medic a examinat rapid copilul și a încălzit-o frecându-i ușor brațele și picioarele, se arată într-un comunicat al ministerului regional al Sănătății. S-a constatat că fetița este sănătoasă, iar ulterior a fost transferată la un spital de copii unde este acum îngrijită.

Anna Litvinova a spus că ea și mulți dintre personalul spitalului au plâns de bucurie când au auzit că bebelușul nou-născut este sănătos.

Cuplul, care are deja trei fii, își dorește acum să adopte copilul. Dar mai întâi trebuie să aștepte pentru a afla dacă rudele copilului pot fi găsite.

NGS relatează că, dacă rudele nu sunt găsite, noii părinți trebuie să adune documente și să urmeze cursuri speciale înainte de a li se permite să adopte.