Imagini spectaculoase cu tunelurile prin care trenurile vor trece cu 160 km/h

25 ianuarie 2022

Imagini spectaculoase! Lucr─ârile la noile tuneluri feroviare construite pe valea Mure┼čului, pentru a cre┼čte viteza cu care trenurile vor circula pe tronsonul din vestul Rom├óniei, au avansat. La final, pe magistrala Simeria-Arad se va putea circula cu 160 de kilometri pe or─â. 

image
┼×antierul feroviar din vestul ┼ú─ârii. Fotografii: Asocia┼úia Pro Infrastructur─â

Lucr─ârile pe cele patru tronsoane ale magistralei de cale ferat─â Arad ÔÇô Simeria (141 de kilometri), component─â a Coridorului Feroviar Rin ÔÇô Dun─âre Nord, au demarat ├«n 2018. Investi┼úia are termen de finalizare anul 2023, scrie adevarul.ro. 

Unul dintre cele mai dificile sectoare ale viitoarei c─âi ferate se afl─â pe valea Mure┼čului, pe Tronsonul Ilteu (Arad) ÔÇô Gurasada (Hunedoara). ├Än vecin─âtatea localit─â┼úilor hunedorene Tisa ┼či S─âlciva sunt construite dou─â tuneluri ┼či o polat─â (tunel la zid, descoperit par┼úial), ├«n lungime total─â de 1,2 kilometri.

Construc┼úiile realizate pe un versant, deasupra malului st├óng al Mure┼čului, sunt necesare pentru a putea cre┼čte viteza de deplasare a trenurilor, fa┼ú─â de cea de pe vechiul traseu al c─âii ferate Simeria ÔÇô Arad, aflat pe cel─âlalt mal al r├óului Mure┼č.

image
Garniturile vor ajunge mult mai repede la destinaţie

Salba de tuneluri va fi compus─â, potrivit proiectului ini┼úial, din polata cu lungimea de 340 de metri, un tunel de 634 metri ┼či unul de circa 250 de metri.ÔÇ»Asocia┼úia Pro Infastructur─â a publicat  mai multe imagini care arat─â stadiul avansat al lucr─ârilor la tunelurile de pe valea Mure┼čului.

Lucr─ârile la cele patru tronsoane ale viitoarei magistrale feroviare din vestul Rom├óniei sunt realizate de companiile Astaldi S.p.A., FCC Construccion SA ┼či Railworks (Alstom, Aktor, Arcada). 

Investi┼úie de  9,5 miliarde de lei 

Proiectul noii magistrale feroviare Simeria ÔÇô Arad vizeaz─â modernizarea a 141 de kilometri de cale ferat─â ┼či include construc┼úia a nou─â poduri feroviare peste Mure┼č, a unor tuneluri feroviare ┼či a circa 60 de kilometri de traseu complet nou de cale ferat─â pe valea Mure┼čului.ÔÇ»

image
Lucrările la noua magistrală ar trebui să se încheie în 2023

Calea ferat─â din vestul Rom├óniei este proiectat─â astfel ├«nc├ót trenurile de c─âl─âtori s─â poat─â circula cu p├ón─â la 160 de kilometri pe or─â, iar marfarele - cu p├ón─â la 120 de kilometri pe or─â. Proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare, demarat ├«n 2018, are o valoare de peste 9,5 miliarde de lei ┼či este finan┼úat prin Programul Opera┼úional Infrastructur─â Mare 2014 ÔÇô 2020, din Fondul de Coeziune ┼či de la Bugetul de Stat, dup─â cum arat─â Ministerul Transporturilor.

Click! spune

Noua magistral─â  e component─â a Coridorului Rin-Dun─âre, care str─âbate Rom├ónia de la vest spre est, pe traseul Curtici - Arad - Simeria - Co┼člariu - Sighi┼čoara - Bra┼čov - Bucure┼čti - Constan┼úa, ├«n lungime de circa 850 de kilometri.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News! 

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
salariu copy jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
kourtney kardashian si travis
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
bone ferenc criminal bihor motiv crima 770454 webp
telefon jpeg
shaorma jpeg
Pensionari din România jpg
crima spania png
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell