VIDEO Momentul deschiderii traficului pe lotul 2 din A10 Sebeş-Turda! Pe autostradă se poate circula acum cap-coadă

Ultima actualizare:

    S-a deschis circulația pe Lotul 2 din Autostrada Sebeș – TurdaFoto: Facebook/Ministerul Transporturilor
S-a deschis circulația pe Lotul 2 din Autostrada Sebeș – TurdaFoto: Facebook/Ministerul Transporturilor

Țara noastră inaugurează începând cu ziua de marţi, 30 noiembrie 2021, încă aproape 29 de kilometri de autostrada, prin deschiderea oficială a lotului 2 din A10, Sebeş – Turda. Astfel, s-a înregistrat şi o premieră în România: prima autostradă pe care se circulă de la un capăt la altul.

Lotul 2 din autostradă, care leagă Alba Iulia Nord și Aiud, s-a deschis cirulației marți, 30 noiembrie. Inaugurarea, care nu a fost marcată de festivități, a avut loc la 7 ani de la semnarea contractului de execuție și la 5 ani de când lucrările trebuiau să fie finalizate. Totuși, mai bine mai târziu decât niciodată!

S-a deschis traficul pe lotul 2 din A10

A10 are 70 de kilometri şi face legătura între alte două autostrăzi, A1 (Buucreşti – Nădlac) în zona Sebeş şi A3 (Borş – Braşov) la Turda. De şapte ani a fost nevoie pentru ca lotul 2, în lungime de 24,25 de kilometri, între Alba Iulia şi Aius, să fie deschis circulaţiei rutiere.

Începând de marţi se circulă şi pe 1,5 kilometri din lotul 1, în zona nodului rutier Alba Iulia Nord, respectiv 3 kilometri din lotul 3, în zona de ocolire a municipiului Aiud. Totalul kilometrilor deschişi traficului este, astfel, de 28,75, informează Adevărul.

Ce restricții de circulație există

Pe lotul 2 s-au impus anumite restricţii, viteza fiind limitată la 100 de km/h, pentru că mai sunt lucrări de executat la gardurile de protecţie. De asemenea, în zona Dealului Oiejdea, unde a avut loc o alunecare de teren, se va circula pe o singură cale, pe câte o bandă de sens, iar viteza va fi limitată la 60 de km/h, până în aprilie 2022, când se estimează încheierea tuturor lucrărilor. 

Constructorul lotului este compania AKTOR din Grecia, care s-a aflat la un pas de rezilierea contractului, din cauză că lucrarea a avansat foarte încet în perioada 2016 - 2018. Începând cu 2019 însă, antreprenorul s-a mobilizat şi a reuşit să construiască cei peste 24 de kilometri de autostradă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net