Un animal rar, surprins într-un sat din țara noastră. Este de o frumusețe aparte și cel mai des îl vezi în Africa și în America de Sud și Centrală

Imagini de o frumusețe rară au fost surprinse în Corbu, un sat arhaic din Dobrogea, unde o colonie de păsări flamingo a poposit în apele regiunii. Păsările flamingo sunt păsări foarte sociale și, drept urmare, mereu sunt zărite în grupuri extinse.

Păsări flamingo Foto: Wikipedia
Păsări flamingo Foto: Wikipedia

Păsări flamingo, într-un sat din Dobrogea 

Pasărea flamingo face parte din clasa de păsări Aves și este unul dintre cei mai mari membri ai acestei familii. Pasărea Flamingo are aripi de 1,5 m lățime, înălțându-se la 1,2 m înălțime și cântărind între 2,1 și 4,1 kg. Sunt cunoscute pentru penajul lor colorat în roz sau roșu. Denumirea speciei acestei păsări derivă din limba spaniolă veche și înseammnă chiar pene roșii.

Mircea Berzegheanu a pozat păsările, apoi a urcat imaginile în online. Acestea au fost pozate la Colibe, Corbu, un sat arhaic din Dobrogea. Păsările tinere sunt acoperite cu pene. Penele sunt inițial cenușii, dar vor fi înlocuite treptat de penajul roz, la maturitate, pe măsură ce flamingo-ul încorporează compușii carotenoizi din dieta lor.

De unde vine culoarea roz a flamingo-ului

Culoarea roz sau roșiatică a flamingo-ului provine din sursele bogate de pigmenți carotenoizi, care, la rândul lor, provin din algele și crustaceele mici pe care aceste păsări le mănâncă. Fără acest tip de hrană, păsările flamingo ar avea penele albe.

Specia flamingo din Caraibe, o subspecie de flamingo mai mare, sunt cele mai strălucitoare ca penaj și colorit, putând fi observate adevărate culori de roșu, roz sau portocaliu pe picioare, aripi și cap. Unul dintre aspectele cele mai distincte ale comportamentului flamingo este tendința lor de a sta pe un picior, în apă, perioade lungi de timp, chiar și când dorm, cu capul așezat pe corp și cu celălalt picior îndoit sub abdomen. Această postură reduce pierderile de căldură prin picioare și labe.

Ce mănâncă pasărea flamingo 

Flamingo mănâncă în mare parte alge, larve și crustacee mici, deoarece trăiesc în general lângă lacuri, mlaștini și zone umede. De asemenea, mănâncă creveți și moluște. Puii sunt hrăniți de părinți în primele luni de viață cu p substanță lăptoasă care este regurgitată de adult din zona gâtului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inundatii polonia jpg
Parlamentul Ungariei Budapesta shutterstock 286590863 jpg
image png
atacatorul de la parlament jpg
pisică  foto   Shutterstock jpg
Masina si motocicleta de politie in trafic seara   Foto Daniel Guță ADEVĂRUL JPG
femeie haine dulap shutter jpg
victor rebengiuc faleze de nisip jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net