Bărbat din Sibiu, bun de plată după ce a tăiat teiul din fața casei. A fost amendat cu o sumă uriașă

Ultima actualizare:

Un incident aparent banal s-a transformat într-o amendă serioasă pentru un localnic din Sibiu, după ce a decis să taie un tei din fața casei sale cu un topor. Bărbatul susținea că frunzele copacului îi murdăreau proprietatea, dar gestul său a avut consecințe neașteptate și costisitoare.

Un bărbat a tăiat teiul din fața casei și a primit o amendă imensă. Foto: Click.
Un bărbat a tăiat teiul din fața casei și a primit o amendă imensă. Foto: Click.

Amendă de 20.000 de lei pentru teiul tăiat

Potrivit informațiilor primite, un trecător atent a raportat tăierea ilegală a teiului către autoritățile locale prin intermediul aplicației Sibiu City App. Poliția Locală și reprezentanții Serviciului Public de Administrare a Parcurilor și Zonelor Verzi au intervenit și au descoperit un ciot de tei recent tăiat, cu diametrul trunchiului de 40 de centimetri, acoperit cu vopsea roșie pentru a ascunde urmele faptei.

După investigații, Primăria Sibiu a decis să impună o amendă considerabilă de 20.000 de lei bărbatului responsabil. Aceasta este justificată de faptul că nu s-a emis niciun aviz de tăiere pentru arborele situat pe domeniul public, iar gestul său a cauzat prejudicii considerabile mediului înconjurător.

Sancțiuni drastice pentru tăierea ilegală a arborilor

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Primăriei Sibiu, Mirela Glogore, localnicul va trebui să achite această sumă imensă în baza Legii nr. 24/2007, articolul 12, alineatul (5). De asemenea, bărbatul va fi obligat să plătească și valoarea teiului tăiat, iar în cazul refuzului, Primăria va iniția o acțiune în instanță pentru recuperarea prejudiciului.

Pe de altă parte, autoritățile locale au anunțat că vor planta în zilele următoare un alt tei în locul celui tăiat. Această acțiune vine ca o măsură pentru a compensa pierderea și pentru a menține echilibrul natural în zona respectivă. Este un semnal clar că tăierea ilegală a arborilor va fi tratată cu seriozitate și va implica sancțiuni drastice pentru cei implicați, în scopul protejării mediului înconjurător. Așadar, înainte de a face un astfel de gest, gândiți-vă la concecințe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net