Bătrâna amendată cu 35 milioane euro trăiește într-o garsonieră în Sectorul 3. Avocat: Dânsa și Mark Zuckerberg

Maria Cocoru, proprietara celor 12 hectare retrocedate din parcul IOR, care a fost amendată marți, 31 octombrie de Poliția Locală București cu 35 de milioane de euro, are 88 de ani și locuieşte într-o garsonieră din Sectorul 3. Femeia a fost acuzată că a distrus spațiul verde al parcului, după ce o suprafață de aprpape 9000 de metri pătrați a fost distrusă. Ea a fost sancționată în baza unui articol din Legea 94/2007 care interzice reducerea suprafețelor de spațiu verde. Avocatul ei a avut ceva de spus legat de amenda primită de femeia de 88 de ani.

batrana IOR jpg

„Dânsa și Mark Zuckerberg”

Maria Cocoru a primit cea mai mare amendă din istoria Poliției Locale din București. 35 de milioane de euro ar trebui să plătească bătrâna octogenară.

Avocatul care o reprezintă s-a abținut de la comentarii și a refuzat să spună dacă femeia va contesta sau nu amenda. A făcut însă o singură remarcă.

„Dânsa şi Mark Zuckerberg ce primesc amenzi de milioane. Nu am niciun punct de vedere. Eu nu am mandat să comentez nimic", a declarat avocatul proprietarei terenului retrocedat, citat de Observator News.

Ce soluție vede Nicușor Dan pentru plata amenzii

Întrebat, marți, cum poate plăti Maria Cocoru această amendă, Nicușor Dan a precizat:

„Poate plăti jumătate din minim, în 24 de ore. Adică 500/mp. Adică 9 milioane de euro. Probabil că n-o va face și va contesta în instanță. Până se judecă, amenda nu se plătește.

Când litigiul se termină, această sumă este obligatorie și poate fi executată. Nu cred că litigiul va dura mai mult de un an din acest moment. Am făcut o analiză juridică foarte riguroasă pentru a ne asigura că amenda să fie dată corect”.

Nicușor Dan a anunțat marți că Poliția Locală București a amendat-o cu 35 de milioane de euro pe Maria Cocoru, proprietara suprafeței retrocedate din Parcul IOR.

image

Este vorba despre o porțiune de 12 hectare, pe care spațiul verde a fost distrus în totalitate. Copacii au fost otrăviți, iar suprafețe importante au fost arse.

 „Aici, pe o suprafață de peste 9.000 de mp, s-au tăiat copaci, s-au scos rădăcinile și s-a nivelat cu buldozerul. A rămas pământ, pur și simplu. S-a diminuat, deci, suprafața de spațiu verde. Și așa am dat amenda”, a declarat Nicușor Dan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net