Incendiu devastator în parcul IOR din București. Zona afectată este de peste 4.000 de metri pătrați

Ultima actualizare:

Un incendiu puternic a izbucnit în Parcul IOR din București. Pompierii au intervenit la fața locului. Mii de metri pătrați au fost afectați de incendiu. Mai mulți localnici au postat imagini pe Facebook și spun că nu este prima oară când asemenea incendii au loc în zonele abandonate ale parcului. 

Incendiu în parcul IOR Foto: Facebook
Incendiu în parcul IOR Foto: Facebook

4000 de metri pătrați afectați de incendiu în IOR

Au acționat patru autospeciale de stingere. Incendiul a fost localizat și nu au fost victime. 4.000 de metri pătrați sunt afectați de incendiu. În seara zilei de marți a fost raportat un nou incendiu în Parcul IOR. „Partea retrocedată din IOR arde din nou!”, a anunțat și Andrei Stan (USR), pe Facebook.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată din parcul IOR, pe o suprafață de aprox. 4000 mp. Acționează 4 autospeciale de stingere. În acest moment incendiul este localizat. Nu sunt victime”, a anunțat ISU.

Este al treilea incendiu din iulie și până acum în Parcul IOR. În ultimii doi ani zeci de arbori au fost tăiați din suprafața retrocedată de 12 hectare. Aceștia au ars sau s-au uscat după ce ar fi fost găuriți intenționat cu bormașina, potrivit mai multor imagini publicate de activiști ai mediului.

://www.facebook.com/nuti.constantin.921/videos/831496215371687/?idorvanity=422142551245131&ref=embed_video&t=49

Parcul IOR ar fi distrus în mod intenționat 

Din luna august 2022 au fost observate mai multe defrișări ilegale în zonă. La baza trunchiurilor uscate ale copacilor se vedeau găurile făcute cu bormașina, fiind suspectată o acțiune deliberată de distrugere. Greenpeace a anunțat că sute de pini, plopi, frasini și stejari sunt acum uscați din cauza unei acțiuni pe care voluntarii de mediu o consideră criminală.

Peste o mie de oameni au protestat pe 25 martie acest an pentru salvarea celor aproximativ 12 hectare retrocedate din Parcul IOR. Cei care au participat atunci la protest au purtat pancarte cu diferite mesaje: „Nu cedăm Parcul IOR!, „Aerul poluat ucide”, „Vrem parc, nu betoane”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net