Un bărbat care și-a abuzat nepoata minoră a primit doar 8 luni de închisoare cu suspendare. Cum și-a motivat decizia judecătoarea

Sentință controversatăLia Savonea, actuala şefă a Curţii de Apel Bucureşti şi candidată la funcţia de judecător la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a dat unui bărbat o sentință de 8 luni de închisoare cu suspendare pentru act sexual cu nepoata lui de 13 ani. Justificarea judecătoarei pentru această decizie revoltătoare a fost că fetița și-a dat consimțământul.

Abuz minor
Un bărbat care a abuzat un minor de 13 ani a primit o sentință revoltătoare Sursa: Shutterstock

Ce a spus fostul ministru al justiției legat de acest subiect

Pe 1 martie, Stelian Ion, fostul ministru al justiţiei, scria pe pagina sa personal de Facebook că un judecător de Curte de Apel, care-i găsește vină unei victime minore a unei infracțiuni sexuale, are îndrăzneala să participe la concursul pentru promovare la Înalta Curte de Casație și Justiție, citat de G4Media. Se pare că, magistratul care a dat sentinţa este Lia Savonea, fosta şefă a CSM şi actuala şefă a Curţii de Apel Bucureşti.

Dintre hotărârile depuse de candidați, una mi-a sărit în ochi. E vorba despre un abuzator sexual de copii, în vârstă de 41 de ani, care și-a abuzat nepoata în vârstă de 13 ani. A primit 8 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei. În apel, procurorul a cerut mai mult, dar judecătorul candidat pentru ÎCCJ a considerat că pedeapsa a fost corect individualizată în primă instanță”, a scris fostul ministru al justiției pe pagina sa personal de Facebook.

Cum a fost motivată sentința

Stelian Ion a redat și motivarea sentinței. Se pare că, deși s-a recunoscut că fapta pentru care bărbatul a fost condamnat este gravă, Curtea a luat în calcul faptul că victima nu s-a împotrivit faptelor acestuia.

Este adevărat că fapta pentru care inculpatul a fost condamnat prezintă o anumită gravitate şi urmare a comiterii acesteia, dezvoltarea psiho-socială a persoanei vătămate ar putea fi afectată în mod negativ, însă Curtea reţine, în egală măsură, împrejurarea că persoana vătămată nu a înţeles să iniţieze vreun demers împotriva comportamentului avut de inculpat, minora neaducând nici măcar la cunoştinţa părinţilor cele petrecute, fapta fiind relevată abia în urma sesizărilor formulate organelor de poliţie cu ocazia dispariţiei acesteia de la domiciliu din octombrie (…) când s-a mutat la locuinţa concubinului său, martorul (…) cu care intenţiona să se căsătorească.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net