Un bărbat din Timișoara a murit intoxicat cu monoxid de carbon. Și-a încălzit casa la aragaz

Ultima actualizare:

    Timișoreni sunt nevoiți să-și încălzească locuințele cu radiatoare sau cu flacăra de la aragaz
Timișoreni sunt nevoiți să-și încălzească locuințele cu radiatoare sau cu flacăra de la aragaz

Un bărbat din Timișoara a murit, iar fiica lui a ajuns de urgență la spital, ambii fiind intoxicați cu monoxidul de carbon emanat de flacăra aragazului cu care își încălzeau casa. Tragedia s-a produs în contextul în care orașul a rămas în frig de două zile.

Un bărbat de 66 de ani a fost găsit decedat, miercuri seara, în locuinţa sa din Timişoara. Din fericire, fiica lui, de 38 de ani, care se afla în stare de inconştienţă, a fost transportată de urgență la spital și salvată, transmite Agerpres. 

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cei doi s-au intoxicat cu monoxidul de carbon emanat de flacăra de la aragaz cu care încercaseră să-și încălzească locuința. „Poliţiştii Secţiei 3 Timişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-un imobil de pe strada Dumitru Kiriac din Timişoara a fost găsit decedat un bărbat de 66 de ani, iar fiica lui, în vârstă de 38 de ani a fost găsită în stare de inconştienţă. A fost întocmit dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele şi împrejurările producerii incidentului”, a anunţat Poliţia Timiş.

Primarul Dominic Fritz: „O veste absolut oribilă”

Primarul Dominic Fritz a declarat, joi, că decesul bărbatului din Timişoara, care a murit intoxicat cu monoxid de carbon încercând să se încălzească de la aragaz, este „o veste absolut oribilă”. „Este o veste absolut oribilă, eu încă nu am primit toate detaliile despre acest deces, dar sunt foarte mişcat de acest eveniment şi îmi exprim toate condoleanţele pentru familia îndoliată. Este important ca în aceste zile – eu nu ştiu exact ce s-a întâmplat, dar este important să respectăm toate măsurile de siguranţă. Dar nu vreau să mă pronunţ acum asupra acestui caz, nu ştiu detaliile. Este absolut oribil şi de aceea trebuie să avem căldură în Timişoara”, a declarat Dominic Fritz, la Digi 24.

Nu se știe când se va da drumul la căldură în Timișoara 

Edilul nu a precizat când se va relua cu exactitate furnizarea căldurii la abonaţii Colterm. El a precizat că problema în spitale este foarte gravă şi că speră că în noaptea care va urma va fi căldură în calorifere. Chiar dacă se va semna joi un contract cu o companie de furnizare a gazului către Colterm, în sistem de avarie, adică la cote minimale, va mai trece ceva timp până când se vor încălzi şi caloriferele din locuinţe.

„Nu ne permitem în niciun caz încă o noapte fără căldură. Sper că în următoarele ore vom putea semna un contract şi atunci va fi doar o chestie tehnică, de timp, pentru livrare. Livrarea de gaz poate începe imediat după semnarea contractului. Până gazul se transformă în agent termic şi acesta să ajungă în caloriferele oamenilor va dura câteva ore. Nu vreau să anunţ sau să promit, tocmai pentru că şi ieri am crezut că avem o soluţie, dar sunt încrezător că problema, cel puţin pe termen scurt, se va rezolva azi”, a mai afirmat primarul Dominic Fritz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net