Un bucureștean de 27 de ani, băut și drogat, a dat cu mașina peste polițistul care i-a cerut să oprească

Ultima actualizare:

Un șofer beat și drogat a lovit cu mașina un polițist pe pe Șoseaua Nordului din Sectorul 1 București. Tânărul de 27 de ani a forțat barajul polițiștilor ca să scape și l-a lovit pe agentul care îi făcuse semn să oprească. A avariat totodată și o autospecială a poliției. Când s-a văzut încolțit, șoferul a sărit din mașină și a luat-o la fugă.

filtru politie mamaia foto ipj constanta

Potrivit Brigăzii Rutiere, pe Șoseaua Nordului din Sectorul 1 al Capitalei a fost organizat un control pentru depistarea persoanelor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Mașina bărbatului a fost blocată

În jurul orei 04:30, un polițist din cadrul Brigăzii Rutiere a făcut semnal regulamentar de oprire unei mașini al cărui șofer nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea. Imediat, polițiștii Brigăzii Rutiere au plecat în urmărirea acestuia reușind, într-o primă fază, blocarea autoturismului pe o stradă adiacentă”, se arată în comunicat.

În încercarea de a se sustrage în continuare măsurilor de impunere a legii, șoferul a forțat barajul instituit de polițiști, acroșându-l pe unul dintre aceștia care începuse procedura de extragere forțată din autoturism, după care și-a continuat deplasarea. În urma acestei acțiuni, o autospecială din cadrul Brigăzii Rutiere a fost, de asemenea, avariată.

După producerea acestui al doilea eveniment, șoferul a abandonat autoturimul pe o altă stradă din sectorul 1, încercând să-și asigure scăparea pietonal.

În urma activităților desfășurate, polițiștii l-au depistat pe acesta într-o zonă adiacentă și l-au imobilizat”, arată sursa citată.

Băut și drogat

„După stabilirea identității, șoferul a fost testat cu aparatul Alcooltest, rezultatul indicat fiind 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost condus la sediul INML pentru prelevarea mostelor biologice

În cauză s-a întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Referitor la situația medicală a polițistului, acesta a suferit leziuni în zona abdomenului, bazinului și piciorului drept, iar în acest moment se află în afara oricărui pericol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net