Un elev a fost amenințat cu bătaia de un coleg, dacă nu plătește 30 de lei pe zi, taxă de protecție

Un adolescent de 16 ani a ajuns pe mâna polițiștilor pentru că și-ar fi șantajat și amenințat un coleg cu bătaia. Acesta din urmă trebuia să plătească zilnic o taxă de 30 de lei. Mama victimei a aflat de calvarul prin care trece fiul său și a fost cea care a alertat autoritățile. 

Elevul din Buzău îl amenința pe colegul său cu bătaia Foto: Shutterstock
Elevul din Buzău îl amenința pe colegul său cu bătaia Foto: Shutterstock

Mama aflase de șantaj și a anunțat poliția 

Tânărul de 16 ani își contactase victima prin intermediul rețelelor sociale, spun polițiștii. În mesajele trimise îi punea în vedere adolescentului cu un an mai mare că, dacă nu achită zilnic o taxă de 30 de lei, va fi bătut.

Mama victimei a aflat, însă de amenințări și de șantajul la adresa băiatului ei și a făcut, pe numele agresorului, o plângere la Poliție.

,,La scurt timp după sesizare, polițiștii de investigații criminale sprijiniți de polițiști de proximitate au depistat principalul bănuit, un buzoian în vârstă de 16 ani. Bănuitul a fost condus la sediul poliţiei, faţă de acesta fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, pe bază de ordonanţă”, a transmis IPJ Buzău pentru sursa citată.

Un elev a fost arestat pentru că îşi agresa, şantaja şi hărţuia colegii 

În luna februarie a acestui an, un elev din municipiul Dorohoi, a fost în arest preventiv după ce i-a agresat şi şantajat pe mai mulţi colegi. 

 Tânărul le lua telefoanele colegilor, sub ameninţarea că îi va agresa, iar apoi le ducea la casele de amanet din municipiul Dorohoi.

,,Este un elev din clasa a IX-a. A avut probleme şi în trecut cu legea. În vară, a spart câteva magazine prin municipiul Dorohoi, fiind arestat şi apoi plasat în arest la domiciliu. Are peste 300 de absenţe la şcoală. Venea foarte rar la ore, iar familia a declarat că este depăşită de situaţie", declara pe atunci şeful Inspectoratului Şcolar Bogdan Suruciuc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net