Un olimpic la informatică are în mână autostrăzile. Cătălin Drulă va fi ministrul Transporturilor
Deputatul USR-PLUS va fi ministrul Transporturilor. Tânărul de 39 de ani, olimpic la informatică, îl va înlocui pe Lucian Bode, liberalul care mai tot mandatul a stat pe șantiere și a inaugurat bucăți de autostrăzi, dar și alte proiecte importante de infrastructură.
Pe mandatul său de un an, Lucian Bode a deschis 62,5 km de autostradă, a contectat Aeroportul Otopeni de Capitală printr-un tren și a dat în circulație, după nouă ani de lucrări, mult așteptata Magistrală 5 de metrou, care leagă Eroilor 2 cu cartierul Drumul Taberei.
Nu a fost însă suficient, astfel că șeful său de partid, Ludovic Orban, nu a luptat pentru ca portofoliul Transporturilor să rămână la PNL.
În urma negocierilor, ministerul a ajuns la USR-PLUS, iar în fruntea lui va veni Cătălin Drulă, un tânăr de 39 de ani, olimpic la informatică și inginer software.
Practic, n-are nici o legătură cu Drumurile, doar că în 2015 a fost numit consilier personal al prim-ministrului Dacian Cioloș pe teme de infrastructură.
În 2016, a ajuns deputat USR și a ajuns membru al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură. Este un portofoliu greu, în condițiile în care România are 911 km de autostradă și proiecte mărețe lăsate de Bode.
Acesta promitea la 1 iulie că țara noastră va avea, în următorii zece ani, 3.000 de km de autostrăzi și drumuri rapide, construiți din fonduri europene, care s-ar ridica la 31 miliarde de euro.
Dar acum, o vom lua de la capăt și surse oficiale vorbesc despre faptul că Drulă vine în primul rând cu schimbări la nivel de companii. Mai exact, ar avea de gând să împartă în două CNAIR.
Cine este Cătălin Drulă, viitorul ministru al Transporturilor
Olimpic la informatică, Cătălin Drulă a fost admis cu bursă de studii la Universitatea din Toronto, Canada, unde a continuat studiile în domeniul ingineriei calculatoarelor.
Acolo, la începutul anilor 2000, a dezvoltat o platformă de comunicare prin bluetooth. Ulterior, a dezvoltat o altă platformă, ce permite comunicarea necesarului de sânge pentru transfuzie prin telefonul mobil, și livrarea acestuia prin drone la distanțe de până la 70 km, sistem devenit operațional în Rwanda.
Revenit în România, s-a implicat în societatea civilă, în cadrul Asociației ProInfrastructura, care susține și monitorizează dezvoltarea infrastructurii de transport în România, fiind activ pe forumul asociației sub pseudonimul cutter.
După ce a intrat în politică și a ajuns deputat de Timiș, Drulă a fost coordonatorul campaniilor electorale la alegerile europarlamentare din 2019 și la alegerile prezidențiale din 2019 din partea Uniunii Salvați România.