Un polițist refuză să dea amenzi pentru masca de protecție

Un polițist din Constanța este anchetat de superiorii săi după ce a afirmat public că refuză să verifice și să aplice legea în cazul nepurtării măștii de protecție. Agentul de poliție are și susținători, dar și oameni care consider că greșește, întrucât nu își îndeplinește îndatoririle de serviciu. 

politist oameni pe strada masca jpg

Agent sef principal în cadrul Inspectortaului de Poliție Județean Constanța, acesta a decis să-și spună păsul pe rețelele de socializare. A afirmat în spațiul online că el refuză să controleze și să dea amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție. Și asta în ciuda oricăror dispoziții primite de la superiorii săi.

Polițistul își justifică atitudinea prin faptul că nu are pregătirea necesară efectuării unor astfel de controale și nici nu i se stipulează în contractual de muncă acest aspect. 

„Nu am pregătire de specialitate”    

„Eu unul ... indiferent de orice dispoziție dată de șefii ierarhici NU VOI CONTROLA ȘI NU VOI SANCȚIONA nici un cetățean român privind autenticitatea măștii purtate. NU am pregătire de specialitate, NU există bază legală în fișa postului meu, NU am pregătire medicală de specialitate”, a spus agentul șef principal de poliție.

Reprezentanții IPJ Constanța au transmis că „La data de 10 ianuarie a.c., la nivelul instituției noastre au fost demarate verificări prin Biroul Control Intern”, conform replicaonline.ro.  

Reguli în viogoare 

Din 8 ianuarie, a intrat în vigoare măsura obligativității purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne. Măștile textile nu mai sunt permise.

Fac excepție de la această măsură următoarele persoane:

  • copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
  • persoanele care sunt singure în birou;
  • prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
  • persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net