Un primar din Vaslui şi-a implicat fiul şi nora în afacerile penale. Gelu Pecheanu ar fi furat şi toaca de la biserică

Ultima actualizare:

    Gelu Pecheanu a recunoscut că a luat toaca de la biserică după ce a aflat că este scris numele lui pe ea Foto: adevarul.ro
Gelu Pecheanu a recunoscut că a luat toaca de la biserică după ce a aflat că este scris numele lui pe ea Foto: adevarul.ro

Un primar din judeţul Vaslui care şi-a pierdut funcţia după ce a fost declarat incompatibil, a fost condamnat într-un dosar alături de fiul, iar în altul este judecat alături de noră. Pentru că la alegerile locale edilul nu a mai avut drept să candideze, şi-a trimis fiul-inculpat în lupta electorală, însă fără succes.

Gelu Pecheanu, fostul primar al comunei Drânceni, a reuşit ”performanţa” de a-şi implica în afacerile penale atât fiul, cât şi nora. Zilele trecute, fostul edil a fost condamnat de Judecătoria Huşi la doi ani de închisoare cu suspendare sub acuzația de folosirea funcţiei pentru favorizarea unei persoane. El a fost obligat să respecte un program de supraveghere timp de trei ani, perioadă în care va trebui să presteze şi 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul primăriei sau la şcoala din sat. În același dosar, fiul său, Bogdan, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, tot sub supraveghere, pentru complicitate.

Gelu Pecheanu, primar al comunei Drânceni din 2008, a fost acuzat că a încheiat un contract de concesiune cu întreprinderea individuală ce aparţine fiului său, prin care a concesionat din domeniul privat al comunei suprafaţa de 75,22 ha păşune, cu 25 lei/ha annual, scrie adevarul.ro. Pentru suprafaţa de teren, fiul primarului a primit de la APIA subvenţii în valoare de 94.000 lei. Procurorii au invocat că, în realitate, afacerea era administrată de primar. 

Și-a convins fiul să candideze pentru funcția de primar

În faţa judecătorilor, primarul s-a apărat afirmând că exista o hotărâre a consiliului local şi că el nu se putea împotrivi acestei decizii. Apărările sale nu au convins nici judecătorii, nici electoratul din comună. Pentru că nu a mai avut dreptul să candideze, Pecheanu, numit administrator al comunei, după ce a fost demis, şi conducând de facto instituţia, şi-a convins fiul să candideze el pentru funcţia de primar. Mai mult, și-a convins şi colegii de PSD să-i susţină fiul, deşi acesta era inculpat şi tocmai urma să primească sentinţa.

Pe lângă dosarul în care era inculpat alături de fiu, Gelu Pecheanu mai este judecat într-un dosar alături de nora sa, pe care ar fi angajat-o fictiv într-un proiect cu fonduri europene. 

Toaca de la biserică, găsită în biroul fostului edil

În timpul campaniei electorale, Gelu Pecheanu a fost în centrul unui alt scandal de pomină, fiind acuzat că ar fi furat toaca de la biserică, după ce a descoperit că numele său este scris pe ea. Pus în faţa faptului împlinit, acesta a recunoscut că toaca de la biserică se află în biroul său de la primărie, însă a invocat că i-ar fi fost adusă de muncitorii care au lucrat la biserică. Ulterior, Pecheanu a predat toaca Bisericii, în baza unui proces verbal. 

Citește și: 

Primar pedofil, condamnat la muncă într-o grădiniță

Primarul din Sângeorz-Băi, care s-a filmat umilindu-și fiica, și-a pierdut mandatul. A fost condamnat definitiv

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net