Un șofer lăsat fără permis la Satu Mare a contestat sancțiunea: ”Am acasă gemeni, iar soția e însărcinată tot cu gemeni!”

646x404 0 jpeg
Un sătmăream a dat în judecată Poliția și și-a recuperat permisul Foto: adevarul.ro

Lăsat fără permisul auto, un tânăr din Satu Mare s-a luptat în instanță pentru a-și recupera documentul, fără de care toată famila sa ar fi avut de suferit. El a cerut anularea sanțiunii motivând că, în momentul în care se presupune că a încălcat legea, avea mintea ocupată pentru că îl aşteptau acasă doi gemeni, iar soţia sa este însărcinată cu o altă pereche de gemeni.

Judecătoria Satu-Mare a pronunţat, zilele trecute, recent, o primă sentinţă într-un dosar în care un bărbat lăsat fără permis a dat în judecată Poliţia, cerând anularea procesului-verbal şi recuperarea permisului, scrie adevarul.ro. În proces, sătmăreanul a arătat că a fost lăsat fără permis în data de 20 februarie 2020 pentru că nu ar fi acordat prioritate de trecere unui pieton aflat pe „zebră”. În proces, bărbatul a arătat că nu a comis fapta pentru care a fost lăsat fără permis pentru că ”nu reţine să fi existat o persoană angajată în traversare pe trecerea de pietoni în momentul în care a trecut prin zona respectivă”. 

Gemenii erau bolnavi  

Bărbatul a mai arătat că starea de stres a sa în ziua respectivă era foarte ridicată pe fondul stării de sănătate a familiei din ziua şi perioada respectivă. Sătmăreanul a arătat că este tatăl a 3 copii, dintre care doi gemeni, iar soţia est e însărcinată, probabil tot cu gemeni, având în vedere că cele două sarcini anterioare au fost gemelare. De altfel, bărbatul a arătat că a şi menţionat în procesul-verbal, la capitolul „menţiuni” că „am avut mintea ocupată deoarece mă aşteaptă acasă doi gemeni, iar soţia este însărcinată cu altă pereche de gemeni”.

Sătmăreanul a mai arătat că în ziua în care a fost lăsat fără permis soţia sa l-a sunat să se ducă acasă cât mai repede pentru că nu se simte bine, iar gemenii sunt bolnavi, fiind diagnosticaţi cu otite şi pneumonie. „În ateste condiţii perspectiva de a rămâne fără permisul de conducere ar fi o tragedie pentru familie deoarece soţia are interdicţie să conducă în această stare, iar nevoia de deplasare cu auto este una acută mai ales în perspectiva iminentă a internării soţiei şi transportului copiilor la creşă, neavând alt ajutor din partea familiei sau celor apropiaţi în localitate. De asemenea, şi problema financiară este una foarte delicată”, a mai arătat bărbatul în intanţă.

Judecătoria a anulat sancțiunea

Poliţia a cerut menţinerea sancţiunii prin care permisul bărbatului a fost reţinut, dar judecătorul a decis anularea procesului-verbal, la dosar fiind depuse imagini din care reiese că pietonul a pus piciorul pe trecerea de pietoni când maşina era deja „pe zebră”. Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată cu apel la Tribunalul Satu-Mare. 

Citește și: 

Amenda pentru rovinietă, anulată din cauza unei mâzgălituri 

Află secretul! Cum a scăpat de amendă şi de suspendarea permisului un şofer prins băut la volan

borcea piscina JPG
IMG 0810 jpg
1 meghan kate jpg jpeg
ioana ginghina cu fiica jpg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
andra maruta copii png
gianina corondan tb1000 jpg
lacul vidra PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg
lacul vidra PNG