UPDATE: Un tren cu sute de călători a evitat în ultimul moment impactul cu un tren marfar. Sunt 12 răniți

Ultima actualizare:

UPDATE: Incidentul feroviar din județul Teleorman s-a soldat cu mai mulți răniți. Autoritățile anunță că 12 călători au sufeit diverse răni în urma zdruncinăturii puternice când mecanicul a oprit trenul brusc pentru a evita impactul cu un tren marfar, deraiat de pe linie. Patru dintre călători au fost transportați la spital. 

„Potrivit ultimelor informaţii centralizate de la locul intervenţiei, situaţia privind victimele se prezintă astfel: 12 persoane rănite, dintre care 4 transportate la spital şi 8 nu au necesitat acest lucru, însă au fost asistate medical la faţa locului; dintre cele 4 victime, un bărbat de circa 46 de ani şi o femeie de aproximativ 30 de ani au fost transportaţi la UPU Alexandria, cu traumatisme la nivelul membrelor şi capului, conştiente şi cooperante, iar alte două persoane, un bărbat de circa 59 de ani şi o femeie de aproximativ 61 de ani, au fost transportate la Spitalul Municipal din Roşiorii de Vede, cu traumatisme la nivelul membrelor”, potrivit ISU Teleorman. 

Salvatorii ajută călătorii aflați în tren. Foto: ISU
Salvatorii ajută călătorii aflați în tren. Foto: ISU

Știre inițală:

Un tren marfar și unul de călători au fost pe punctul de a se ciocni după ce marfarul ar fi deraiat. Autoritățile din Teleorman au declanșat Planul Roșu de intervenție luni dimineața, în jurul orei 4, după ce un tren marfar, plin cu autoturisme noi ar fi deraiat între localitățile Măldăeni şi Roşiori. Trenul de persoane avea peste 280 de călători la bord.

Un tren de călători a evitat în ultimul moment impactul cu un tren marfar. Foto: ISU
Un tren de călători a evitat în ultimul moment impactul cu un tren marfar. Foto: ISU

La momentul incidentului, majoritatea călătorilor dormeau și s-au trezit în momentul în care trenul a frânat brusc. Potrivit informațiilor, trenul de călători ar fi ajuns din urmă un tren de marfă care ar fi fost deraiat.

La faţa locului a avut loc o adevărată desfășurare de forțe, intervenind zeci de salvatori, iar zeci de ambulanțe au sosit la locul incidentului.

Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului în urma șocului datorat frânării bruște. Un călător a fost transportat la spital.

Desfășurare de forțe în Teleorman la un incident feroviar. Foto: ISU
Desfășurare de forțe în Teleorman la un incident feroviar. Foto: ISU

Ceilalţi călători au fost îmbarcaţi în mai multe autobuze spre un alt tren care urmează să ajungă în Gara de Nord.

"Este vorba de un tren de călători InterRegio 1822 Arad-Bucureşti, care a frânat de urgenţă, deoarece în faţa sa se afla un tren marfar probabil deraiat, nu ştim exact acest amănunt, cei de la CFR vor preciza corect. În urma aceste frâne de urgenţă, mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri de specialitate, motiv pentru care noi am activat şi planul roşu de intervenţie pentru că vorbim de un tren de persoane cu peste 100 de călători. La faţa locului s-au deplasat două descarcerări, o maşină de transport personal şi victime multiple, şapte SMURD-uri, opt SAJ-uri, o maşină de stingere şi două autospeciale de primă intervenţie şiu comandă, plus trei microbuze. Au fost cinci victime care au necesitat îngrijiri medicale, o victimă de 46 de ani cu un traumatism cranio-facial care a fost transportată la Spitalul Judeţean Alexandria, iar alte patru victime, respectiv două persoane de 70 de ani, un bărbat de 50 de ani şi un bărbat de 45 de ani, care acuzau diferite traumatisme, au refuzat să meargă la spital, deci una singură a mers la spital. Toate persoanele, toţi călătorii, vor fi preluaţi cu ajutorul acestor microbuze şi transportaţi la staţia CFR Roşiorii de Vede, unde CFR a precizat că va veni un tren pentru a-i prelua", a declarat Adrian Dragomir, de la ISU Teleorman.

Poliţia a deschis deja un dosar penal.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net