Unde este epicentrul caniculei în România. Meteorologii anunță că temperaturile au ajuns la 46 de grade

Pentru România aceasta este o nouă săptămână grea. Un arc de foc este deasupra țării noastre, iar zilele următoare se anunță cu temperaturi sufocante. Meteorologii au emis atenționare Cod portocaliu de caniculă și au anunțat unde s-au înregistrat cele mai mari valori și ce urmează începând de azi.

Canicula in Italia FOTO Profimedia jpg

Nu vom mai avea „vreme normală”

Temperaturi sufocante și vijelii de intensitate mare vor fi fenomenele care vor marca România în următoarea perioadă. Meteorologii spun că „vremea normală” va fi din ce în ce mai rar și vom fi martori tot mai des fenomenelor extreme.

„Din păcate, ar trebui să ne obișnuim cu această nouă realitate, cu temperaturi extreme și cu valuri de căldură. E o problemă foarte mare”, este de părere Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme.

  "Valurile de căldură sunt tot mai intense, tot mai lungi. Sunt aproape ireversibile. Va trebui să ne adaptăm acestor noi realități", a mai spus specialistul, la Digi24. 

Herculane, epicentrul caniculei

Valul de căldură rămâne peste România și va deveni chiar mai intens. Va fi caniculă în următoarele zile în mai mult de jumătate de ţară, iar în Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei temperaturile maxime vor ajunge la 39 de grade.

Meteorologii au anunțat că cele mai mari valori s-au înregistrat la Herculane unde temperatura a urcat la 46 grade Ceolsius pe parcursul zilei de luni, 17 iulie. Este un record.

Unde se vor înregistra cele mai mari valori

Un Cod portocaliu vizează parţial judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa şi integral judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Olt, Dolj şi municipiul Bucureşti.

Temperaturile maxime vor atinge, în general, 38...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

De asemenea, un Cod galben de caniculă vizează judeţe din sudul, sud-estul şi local vestul şi centrul teritoriului, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime vor fi între 17 şi 22 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net