Locurile uimitoare din România, unde oamenii vin pentru a se trata de probleme de sănătate. Sunt considerate „fabrici de sănătate”

România este renumită pentru stațiunile balneoclimaterice și resursele naturale care pot fi folosite pentru tratarea diferitelor boli. Iar, în topul preferinţelor românilor se află, se pare, Băile Felix/Călimăneşti şi Căciulata/Băile Herculane, însă una dintre ele este considerată „Fabrică de sănătate”. 

Care sunt cele mai importante stațiuni balneare din România / Foto: Arhiva Click!
Care sunt cele mai importante stațiuni balneare din România / Foto: Arhiva Click!

România este o țară cu o mulțime de locuri spectaculoase, unde turiștii își găsesc nu doar liniștea, ci și vindecarea. Situată în partea central-sudică a României, pe malul drept al Oltului, la ieșirea acestuia din Carpații Meridionali, se află o stațiune balneoclimaterică devenită destinația preferată de către români. În fiecare an, mii de turiști vin aici, fie pentru a se relaxa, fie pentru a urma tratamente pentru diferite afecțiuni. Este vorba despre stațiunea balneoclimaterică Călimănești-Căciulata.

„Turismul în staţiuni montane şi balneo din România a crescut puternic în primele patru luni ale lui 2023 faţă de acceaşi perioadă a anului trecut. Odată cu depăşirea pandemiei, fie că vorbim de practicarea sporturilor de iarnă sau de activităţi de relaxare şi tratament, românii regăsesc în număr din ce în ce mai mare oportunităţile şi ofertele pe care chiar ţara noastră le pune la dispoziţie, ceea ce este desigur îmbucurător", a declarat Adrian Voican, preşedintele Bibi Group4Travel, relatează Antena1.ro.

Călimănești-Căciulata, considerată „fabrica de sănătate”

Călimănești-Căciulata este cunoscută încă de pe vremea dacilor ca fiind un loc miraculos, ei fiind cei care au descoperit efectele benefice ale apelor minerale din zona. De asemenea, motivul pentru care a fost considerată „fabrica de sănătate” sunt numeroasele izvoare termale din această locație. Denumirea de Călimănești a fost atestată documentar, pentru prima dată, la 20 mai 1388, de către Mircea cel Bătrân. În anul 1890, Călimănești-Căciulata devine stațiune, iar, în 1927, Călimănești primește statutul de oraș.

La Călimănești-Căciulata, cele mai importante afecțiuni care se tratează sunt bolile sistemului digestiv (gastrite cronice, constipație cronică, colițe), cele hepato-biliare (dischinezie biliară, colecistită cronică ), bolile de nutriție și metabolice (diabet zaharat, obezitate), afecțiunile renale și ale cailor urinare (litiază renală, infecții urinare). De asemenea, se tratează și bolile reumatismale degenerative și abarticulare, bolile ginecologice (sindrom ovarian de menopauza).

Totodată, în acest loc s-a tratat la bătrânețe și însuși domnitorul Mircea cel Bătrân, cât și Napoleon al III-lea, care suferea de o afecțiune a ficatului. El a folosit apă de la Căciulata la recomandarea doctorului Carol Davila.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net