6 locuri din România unde poți respira cel mai curat aer. Au un uriaș efect terapeutic

România are multe peisaje superbe și destinații care merită vizitate măcar o dată în viață. Și, dacă nu știi unde să-ți planifici următoarea vacanță, noi venim cu câteva recomandări. Îți prezentăm locurile de la noi din țară cu cel mai curat aer și care au un efect terapeutic uriaș.

6 locuri din România unde poți respira cel mai curat aer / Foto: Freepik
6 locuri din România unde poți respira cel mai curat aer / Foto: Freepik

Știm cu toții că ieșirea la aer curat este benefică pentru sănătatea noastră. Curat, pur și bun pentru plămâni, aerul proaspăt ne poate face să ne simțim întineriți. Vrei să scapi de poluarea din orașul tau? Să fugi departe de betoanele încinse de caniculă și de zgomotul infernal al claxoanelor? Chiar și în orașele mai curate se regăsesc niveluri ridicate de poluare a aerului, în zonele cele mai aglomerate. Mai mult, deși aerul din parcurile orașelor este probabil mai curat decât aerul de pe străzile aglomerate, acesta conține totuși niveluri ridicate de gaze și poluanți care pot fi dăunători pentru sănătate.

Așadar, deși ar părea greu de crezut, există locuri în România unde se respiră mai bine decât în Elveția! Iată care sunt zonele liniștite, cu priveliști încântătoare, unde te poți relaxa și unde poți respira aer proaspăt.

Locurile din România unde poți respira cel mai curat aer

1. Poiana Mărului. La o altitudine de 500 de metri în Munții Tarcu, județul Caraș-Severin, se regăsește un loc de vis cum doar România poate avea, Poiana Mărului. Aflată la 150 de kilometri de Timișoara, este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Banat. De asemenea, potrivit legendelor din popor, în regiunea dintre Muntele Mic și Poiana Mărului ar fi îngropat tatăl lui Decebal, Scorilo.

2. Salina Slănic Prahova. Aflată la aproximativ 100 de kilometri de București, într-o zonă frumoasă, înconjurată de dealuri și păduri, se află una dintre cele mai populare saline din România: Salina Slănic Prahova. De asemenea, Orașul Slănic este cunoscut pentru lacurile sărate: Baia Baciului, Baia Verde și Baia Roșie, precum și pentru Salina Veche și Salina Nouă. 

3. Cluj-Napoca. Orașul din inima Transilvaniei a fost desemnat locul unde se respiră cel mai curat aer din Europa, potrivit unui clasament întocmit de Asociația Respire. 

4. Botoșani. Potrivit normelor impuse de Uniunea Europeana, Botoșani este singurul oraș din țară care îndeplinește regulile privind suprafața optimă de spațiu verde.

5. Băile Tușnad. Stațiunea din județul Harghita se află la 650 de metri altitudine și este cel mai mic oraș din țară. Stațiunea are o mulțime de izvoare de ape minerale, mezotermale şi mofete, recomandate pentru tratamentul bolilor cardio vasculare, urinare şi a sistemului nervos.

6. Breaza. Situat în județul Prahova, orașul este considerat stațiune balneo-climaterică încă din anul 1928. Aici se poate respira aer curat datorită ozonului și ionilor negativi, cu efect terapeutic.  

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net