Locul unic din România. Este renumit pentru izvoarele termale naturale, cu proprietăți terapeutice

Există un loc unic în România pe care merită să îl vizitezi! În zilele de vară, se numără printre cele mai aglomerate zone de agrement din judeţul Hunedoara. Este renumit pentru izvoarele termale naturale, cu proprietăți terapeutice, cunoscute încă din vremea dacilor şi a romanilor.

Locul din România renumit pentru izvoarele termale naturale / Foto: Facebook
Locul din România renumit pentru izvoarele termale naturale / Foto: Facebook

Locul unic în România. În Geoagiu, locul ruinelor castrului roman ce apăra drumurile dintre Ulpia Traiana Sarmizegetusa şi oraşele Micia şi Apulum, la începutul secolului trecut, a fost înfiinţată o staţiune cu rol curativ şi de relaxare, care s-a dezvoltat în deceniile de comunism: Geoagiu-Băi. An de an, o mulțime de vizitatori se deplasează aici din motive turistice sau pentru a profita de beneficiile izvoarelor pentru sănătate.

Stațiunea, aflată la cinci kilometri de centrul oraşului Geoagiu, la o altitudine de 350 de metri, în depresiunea omonimă de la poalele Munților Metaliferi, la confluența râului Geoagiu cu Mureș, reprezintă o combinație între tradiții termale străvechi și facilități moderne, oferind românilor care ajung în regiune o experiență cu adevărat unică. Izvoarele termale de la Geoagiu-Băi, renumite pentru conținutul bogat în minerale, printre altele numărându-se și sulful, sodiul, calciul și magneziul, erau folosite încă din epoca romană, pe atunci, vechea așezare, numindu-se „Thermae Germisarae”  sau „Germisara cum thermis“, potrivit denumirii latine.

Vei avea parte de o experiență unică

De asemenea, stațiunea este renumită și pentru modul de organizare a bazinelor, precum și a inventarului mobil. Iar zona care înconjoară Geoagiu-Băi este plină de peisaje frumoase, trasee pentru iubitorii de drumeții și atracții istorice, printre care și Parcul Național Retezat, care găzduiește floră și faună extrem de diverse, precum și lacuri și munți pitorești.

Cum am menționat, în zilele de vară, stațiunea este aglomerată de turiști, care vin, în special, pentru Cascada Clocota, fiind o privelişte atractivă, pentru că izvoarele termale au spălat rădăcinile unor copaci din partea de sus a platoului, care s-au prăbuşit şi au creat „trepte” verticale succesive pe întreaga înălţime a cascadei.

Așadar, dacă ai de gând  să îți planifici o mini-vacanță în viitorul apropiat, îți recomandăm să notezi locația pe listă, vei avea parte, cu siguranță, de o experiență unică.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net