Unde se află cel mai vechi hotel din lume. Datează de peste 1300 de ani și este a doua cea mai veche afacere de familie din toate timpurile

Nishiyama Onsen Keiunkan, fondat în Epoca Keiun, în anul 705, este recunoscut a fi cel mai vechi hotel din lume. Amplasat în mijlocul numeroaselor izvoare termale dintre râpele Hayakawa și Yukawa, Japonia, hotelul datează de 1300 de ani și este condus de aceeași familie de 52 de generații, fiind a doua ce mai veche afacere de familie din toate timpurile.

Nishiyama Onsen Keiunkan, cel mai vechi hotel din lume / Foto: Captură video
Nishiyama Onsen Keiunkan, cel mai vechi hotel din lume / Foto: Captură video

Nishiyama Onsen Keiunkan din prefecura Yamanashi, Japonia, este recunoscut drept cel mai vechi hotel din lume, care a servit, de-a lungul istoriei de peste 1300 de ani, samurai şi turişti moderni. Stabilit în anul 705, al doilea an al Erei Keiun, când Fujiwara Mahito, unul dintre ajutoarele celui de-al 38-lea împărat al Japoniei, Tenji, a pus bazele acestei clădiri, ea era un refugiu.

De asemenea, pentru că a fost fondat în Epoca Keiun, hotelul a fost astfel numit Keiunkan. Condus de aceeași familie de 52 de generații, fiind a doua cea mai veche afacere de familie din toate timpurile, Nishiyama Onsen Keiunkan a fost declarat, în 2011, de către Cartea Recordurilor, „cel mai vechi hotel din lume”.

Este o destinație de lux

Hotelul și-a deschis porțile și a funcționat acceptând orez și vârfuri de săgeți în schimbul găzduirii, fiind proiectat cu doar câțiva ani înainte de apariția primelor monede din Japonia. Totodată, deoarece singura sursă de apă care alimentează Nishiyama Onsen Keiunkan sunt izvoarele Hakuko, acestea au devenit populare în toată țara. Apele acestor izvoare conțin minerale precum sodiul, sulful, diverse cloruri și nitrat de calciu.

Și astăzi, clădirea este o destinaţie de lux pentru cei doritori de tratament şi relaxare într-un cadru natural. Este, de asemenea, mai mare decât era acum 1300 de ani, dar a păstrat stilul arhitectural original, iar în 2005, toate camerele au fost dotate cu băi termale.

Câte camere are

A fost stabilit în anul 705, al doilea an al Erei Keiun / Foto: Captură video
A fost stabilit în anul 705, al doilea an al Erei Keiun / Foto: Captură video

Timp de sute de ani, hotelul a atras vizitatori, artiști, militari și chiar samurai. Având o arhitectură tradițională, în care domină lemnul și piatra, totul într-o perfectă armonie cu mediul şi cu izvoarele cu apă caldă, cu temperatură de 52 de grade Celsius şi un debit de 1.600 de litri pe minut, încă de la înfiinţare şi până în ziua de azi administrarea hotelului a fost în mâinile familiei fondatoare. Nishiyama Onsen Keiunkan este situat în Munţii Hayakama, în apropiere de Kyoto.

Hotelul are 37 de camere, un restaurant și o platformă pentru observarea cerului pe timp de noapte, iar avându-și originea în secolul VIII, personalul poartă chimonouri tradiționale Nibu-Shiki. Așa că putem spune că vei avea parte de o călătorie în timp dacă decizi ca aceasta să fie următoarea ta destinație de vacanță. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net