De ce trăiesc mai mult japonezii și italienii. Factorul surprinzător care face diferența

Speranța de viață medie a românilor se plasează la 72 de ani, printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană. Însă, la polul opus, avem situații precum cele din Italia și Japonia, unde oamenii au parte de o longevitate mult peste cea din țara noastră, iar vârste precum cea de 100 de ani nu sunt ceva ieșit din comun. Directorul medical al  Institutului „Ana Aslan“ a vorbit despre factorul important care ajută la creșterea speranței de viață.

Italia și Japonia au o speranță de viață mult peste România
Italia și Japonia au o speranță de viață mult peste România

Conform celor mai recente date disponibile, speranța de viață în țara noastră se plasează undeva în jurul vârstei de 72 de ani, un număr situat printre cele mai joase din Uniunea Europeană. Însă, deșii românii trăiesc mai puțin, alte locuri de pe glob par să se descurce mult mai bine la acest capitol, potrivit informațiilor oferite de către dcnews.ro. Iar două dintre cele mai interesante exemple pe care le putem analiza sunt Italia și Japonia, ambele țări unde vârste de 100 de ani nu sunt, deloc, un motiv de surprindere.

Prof. Dr. Gabriel Ioan Prada, directorul medical al  Institutului „Ana Aslan“, cât și șef al disciplinei de geriatrie gerontologie din cadrul Universității „Carol Davila“, a vorbit despre motivul important pentru care populația din aceste 2 țări trăiește mai mult decât românii. Potrivit acestuia, când a venit vorba despre speranța de viață, experții au vorbit mereu despre importanța dietei, însă deși ea este un factor important pentru sănătatea noastră, ceva poate chiar mai important a apărut în vizorul specialiștilor.

Lipsa stresului, importantă pentru o viață îndelungată

Potrivit declarației acestuia, stresul poate fi o cauză importantă pentru o speranță de viață cât mai îndelungată. Expertul vorbește despre studii efectuate în Statele Unite, efectuate pe cetățenii de origine italiană. Se pare că deși dieta acestora era aproape identică cu a celorlalți americani, nivelul de colesterol și starea de sănătate a inimii era la fel ca cea a cetățenilor din Italia. Se pare că diferența dintre acești italieni din SUA și ceilalți americani era modul în care trăiau și sprijinul primit de către familie și comunitate. Cum o bună parte din cauzele de stres erau eliminate, a început să se speculeze că un nivel cât mai scăzut de stres poate crește durata vieții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net