Vârsta de pensionare, aproape cât speranța de viață! Ce schimbări pregătesc guvernanții

Vârsta de pensionare din România va suferi modificări treptate, în final ajungându-se la situația în care românii vor putea ieși la pensie la o vârstă apropiată de speranța de viață din țară. Click! îți spune câți ani se așteaptă statul să muncești pentru „privilegiul” de a nu ajunge muritor de foame la bătrânețe.

În 2035, românii se vor pensiona la 65 de ani. / foto: shutterstock.com
În 2035, românii se vor pensiona la 65 de ani. / foto: shutterstock.com

Conform informațiilor obținute de către observatornews.ro, guvernul României plănuiește creșterea treptată a vârstei de pensionare, pentru femei. Astfel, salariatele vor fi nevoite să rămână active în câmpul muncii nu doar până la 62 de ani, vârsta actuală de pensionare, ci până la 63 de ani. Însă lucrurile nu se vor opri aici, creșterea treptată continuând, având ca finalitate anul 2035, când femeile vor ajunge să se pensioneze la aceeași vârstă cu bărbații, mai precis, 65 de ani.

Această nouă schimbare adusă vârstei de pensionare este prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (da, deja vestitul „PNRR”), prin care României îi sunt alocate sume considerabile din fondurile europene, pentru diversele proiecte interne. În același document este menționată și posibilitatea pensionării la vârsta de 70 de ani, acest lucru fiind opțional (cel puțin pe moment).

Pensionare la 65 de ani, speranța de viață a României la 72

România nu este singura țară în care crește vârsta de pensionare, Franța confruntându-se în ultima perioadă cu proteste de amploare, populația fiind revoltată fix de același tip de propunere. Vârsta de pensionare în Franța este de 62 de ani, dorindu-se ridicarea la 64. În același timp, speranța de viață medie a unui francez este de 82 de ani. Pe de altă parte, în România, conform planurilor guvernului, vom ieși la pensie la 65 de ani, în timp ce, potrivit Eurostat, speranța de viață medie în țara noastră este de 72 de ani.

Conform articolului observatornews.ro, după o contribuție de 35 de ani a unui salariat, presupunând și că plata acestuia ar fi de 4.000 de lei, pensia oferită de stat nici măcar nu ar atinge suma de 1.300 de lei!

image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net