Un hol ca o recepție de hotel de lux: cum să creezi o atmosferă primitoare încă de la primul contact al musafirilor cu locuința

Dacă pragul casei tale este adesea călcat de musafiri și te identifici cu ceea ce prietenii ar numi ”o gazdă bună”, cu siguranță ești genul de persoană care acordă atenție tuturor detaliilor: de la decor și până la pregătirile ce țin de ospitalitate.

image

Holul locuinței este prima încăpere pe care o văd vizitatorii, indiferent dacă vorbim despre familie și prieteni apropiați sau despre relațiile tale profesionale, pe care vrei să le păstrezi aproape. De aceea, indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție, dar și de buget, obiectivul către care trebuie să tinzi este acela de a le oferi o primire comparabilă cu cea a unui hotel de lux. Iată câteva recomandări de amenajare care vor transforma intrarea musafirilor în casă într-o veritabilă experiență de neuitat:

Alege finisaje pentru podele care sunt ușor de curățat 

Curățenia este primul lucru pe care îl observi într-un loc nou. Iar acasă, trebuie să fie impecabilă, atât pentru propriul confort emoțional, cât și din considerente ce țin de sănătate și siguranță. Tocmai de aceea, covoarele nu sunt tocmai populare pentru amenajarea încăperilor de la intrarea în locuință. În schimb, arhitecții și designerii de interior acordă o atenție sporită finisajelor, care trebuie să fie cât mai netede, lucioase, ușor de curățat. De aceea, marmura și alte tipuri neporoase de piatră naturală, precum și gresia rectificată sunt primele alegeri ale acestor specialiști când vine vorba de holul de la intrare - se spală cu ușurință, iar lipsa rosturilor facilitează igienizarea eficientă a acestor suprafețe.

Asigură-te că piesele de mobilier esențiale există și sunt funcționale

Nu este nevoie să amenajezi un spațiu separat pentru garderobă, mai ales dacă dimensiunile locuinței nu sunt cele mai generoase. În schimb, un pantofar și un cuier pentru haine sunt piese de mobilier esențiale, care nu pot lipsi din această încăpere. Dacă suprafața redusă nu îți permite amplasarea unui dulap cu umerașe, poți opta pentru modele de cuiere verticale sau care se fixează pe perete, pentru a economisi spațiul. Calculează necesarul atât în funcție de locuitorii casei - dacă e vorba despre o familie - dar și de media participanților la petrecerile pe care le organizezi acasă, dacă obișnuiești să faci acest lucru.

Nu uita de oglindă

Holul este încăperea pe care musafirii o văd pentru prima oară când îți calcă pragul, dar și cea prin care treceți înainte de a ieși. La urma urmei, nu amenajezi acest spațiu doar pentru plăcerea celor care te vizitează, ci și pentru funcționalitatea în viața de zi cu zi și pentru propriile tale nevoi. Una sau chiar două oglinzi verticale, așezate față în față, sunt necesare pentru a-ți analiza în întregime ținutele, înainte de a părăsi locuința pentru o întâlnire romantică, un interviu pentru un job nou sau o altfel de ieșire, pentru care vrei să arăți perfect. Holul este încăperea în care îți poți analiza outfitul din cap până în picioare, de la coafură până la pantofi. Așadar, oglinda nu este opțională în acest spațiu.

Folosește elemente decorative care să confere personalitate holului și să asigure uniformitatea estetică a locuinței

Dacă locuința ta are un aer modern, industrial, minimalist sau scandinav, dar și dacă se încadrează în stilurile clasice și îmbelșugate, e important să menții acest stil decorativ inclusiv în hol. Folosește-te de elemente decorative și piese de mobilier accent, pentru a face trecerea către restul locuinței într-un mod natural. O vază, rama oglinzii, un ghiveci cu plante, un tablou sau o statuetă pot conferi viață și personalitate acestei încăperi. Alege-le atât în funcție de stilul de design interior, cât și în funcție de cromatică și texturi.

Felul în care arată holul de la intrarea în casă este primul pas pentru orice gazdă perfectă. Atunci când acesta este amenajat astfel încât să spună ceva despre locuitorii casei și despre stilul vostru de viață, nu îți mai rămâne decât să scoți la înaintare armele ospitalității, pentru a-ți întâmpina și face să se simtă bine musafirii.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

horoscop jpg
cub andrele png
Buzau 1 jpg
cub lensa animat gif
parlamentul european profimedia  jpg
Meghan Markle, Prințul Harry 4  sursa   Profimedia jpg
nick carter gettyimages 187744547 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
image
image
image
image
image
image
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
calatorie gadget granita harta Sursa foto: Framey.io
gradina chitara meditatie terasa
horoscop jpg
oversize sau mulata ce rochie va fi in tendinte in acest sezon jpg
zodia care consuma alcool jpg