4 elemente care transformă decorul unei încăperi

80172896 3126 4ec6 9ad2 76c854e1419d 0 jpeg
Sursa foto: pexels.com

Schimbarea amenajării unei încăperi din casă nu presupune mereu efort susținut sau o renovare totală. Este important să cunoști puterea pe care o au detaliile și să te concentrezi pe elementele pe care le poți încorpora cu minimum de efort. În designul de interior, accesoriile și paleta de culori sunt doar câteva dintre lucrurile care pot transforma în mod evident atmosfera și aspectul unui spațiu. Iată o listă de elemente cu care poți jongla când simți nevoia de o schimbare:

1. Culorile

De cele mai multe ori, o încăpere are nevoie doar de reîmprospătarea spațiului pentru a primi un aer modern și în ton cu trendurile actuale. O cameră anostă, care nu îți mai trezește aceleași sentimente de confort și inspirație, poate fi readusă la viață prin adăugarea unei pete de culoare. Dacă nu vrei să vopsești pereții, alege elemente de decor în culorile cu care vrei să te joci. De exemplu, alege perdele într-o culoare inedită, în culori pastelate, pentru a scoate camera din anonimat. Renunță la perdelele albe și alege aceleași culori pentru perne, covoare sau cuverturile de pat. De asemenea, în sezonul rece vei avea nevoie de pături în sufragerie, așa că include-le în paleta de culori pe care o alegi.

 2. Elemente decorative

Accesoriile spun mereu o poveste în amenajările de interior. Acestea pot avea valoare sentimentală sau pot defini pasiunile și interesele celor care locuiesc în casă. De exemplu, instalarea tablourilor sau a fotografiilor artistice înrămate, pe pereții din hol și sufragerie, va crea o atmosferă comparabilă cu galeriile de artă, în care vizitatorii au mereu ceva de privit și admirat. De asemenea, astfel de detalii pot deschide cele mai interesante conversații, în special când organizezi mici petreceri acasă sau întâlniri cu prietenii.

image
Sursa foto: pexels.com

3. Măsuța de cafea

Măsuța de cafea din sufragerie este mai mult decât un obiect pe care îl folosești pentru a așeza căni și tăvi. Aceasta poate fi stilizată și poate deveni o atracție principală dacă o tratezi ca pe un display pentru cărți, obiecte artistice și alte elemente. Nu degeaba există conceptul de coffee table books, care presupune, în general, cărți sau albume de artă. Gândește-te la măsuța de cafea ca la un obiect demn de postat pe Instagram: așază trei cărți, lumânări lungi și groase într-un suport șic și o vază cu florile tale preferate de sezon. Ceașca de cafea va arăta mult mai bine în acest decor și te vei simți inspirată zi de zi.

4. Reorganizarea

Uneori, tot ce este nevoie pentru un decor proaspăt și inedit înseamnă rearanjarea și reorganizarea. O mare parte dintre noi simțim adesea nevoia de a rearanja mobilierul din cameră și de a face diferite modificări, pentru a ne simți mai bine acasă. Dacă ai posibilitatea, mută mobilierul în oglindă sau rearanjează cărțile în bibliotecă. Orice schimbare de acest gen îți poate oferi senzația de nou și te va scuti de cheltuielile pe care le implică achiziționarea unor piese sau obiecte noi.Decorul casei tale poate fi schimbat mai ușor decât crezi, dacă mizezi pe creativitate și pe detaliile care fac diferența. Pune-ți preferințele în lumina reflectoarelor și alege elementele care îți oferă o stare de bine și care îți transformă casa. 

peter imre corina dănilă jpg
gabi badalau evenimente jpg
Peter Imre, ospătar   galerie foto jpeg
646x404 (1) jpg
BeFunky collage (46) jpg
printul paul 1 jpeg
paula seling 0 jpeg
bianca dragusanu gabi badalau 0 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
printul paul 1 jpeg