Cele mai ieftine destinații de vacanță din lume. Iată unde ar trebui să mergi dacă ai un buget redus

Ultima actualizare:

Îți dorești să mergi în vacanță dar nu îți permiți o destinație de lux? Nu este nici o problemă, noi îți dăm soluția și îți prezintăm cele mai ieftine destinații de vacanță din lume, iar printre acestea se numără și trei locații europene, ce au ajuns în top 10 în lista destinațiilor cu cele mai bune valori.

Îți prezintăm cele mai ieftine destinații de vacanță din lume (foto: Shutterstock)
Îți prezintăm cele mai ieftine destinații de vacanță din lume (foto: Shutterstock)

Cele mai ieftine 20 de destinații de vacanță din lume

Cape Town, Africa de Sud

Cu o coastă uluitoare, care se mândrește cu 10 plaje, Cape Town se plasează pe primul loc în topul celor mai ieftine destinații de vacanță. Aici, puteți face o drumeție sau să vă plimbați cu telecabina până în vârful Table Mountain și să vizitați una dintre cele mai frumoase grădini botanice din lume la Kirstenbosch. De asemenea, Cape Town are una dintre cele mai pitorești călătorii rutiere din lume în Peninsula Cape și puteți face un tur al podgoriei la unele dintre cele mai apreciate crame din lume.

Marmaris, Turcia

Marmaris este un oraș de coastă, un oraș-port și o destinație turistică pe coasta sud-vestică a Mării Mediterane a Turciei, în provincia Mugla. De asemenea, este unul dintre cele mai populare orașe de vacanță ale țării, renumit pentru climatul mediteranean, împrejurimile sale, coastă lungă, peisaj remarcabil de dealuri acoperite de pini, plaje minunate, orașe antice, porturi și orice fel de atracții. Marmaris primește aproximativ 400.000 de turiști în timpul sezonului de vară.

Sunny Beach, Bulgaria

Sunny Beach este un loc plin de viață pe coasta Bulgariei la Marea Neagră. Această destinație vă oferă posibilitatea de a vă bucura de sporturi nautice, cum ar fi parapanta si jetskiing. Cluburile și barurile atrag mulțimi de turiști pe timpul nopții, în timp ce un parc de distracții și aquapark-ul oferă divertisment în timpul zilei. Este, de asemenea, o alegere populară pentru familii, deoarece dispune de locuri de joacă și minigolf.

Mombasa, Kenya

Acest oraș istoric de coastă este cel mai bine cunoscut pentru stațiunile sale de plajă de clasă mondială, dar călătorii pot vizita, de asemenea, Fort Jesus, una dintre cele mai bine conservate forturi portugheze din secolul al 16-lea din lume. Bineînteles, puteți face scufundări la Mombasa Marine National Park, iar la mai puțin de două ore distanță se află Rezervația Națională Shimba Hills, unde vizitatorii pot observa animale sălbatice, inclusiv elefanți, girafe, hipopotami și zebre.

Algarve, Portugalia

Algarve, provincia istorică din sudul Portugaliei, este una dintre cele mai populare locuri de surf din Europa - și este iubit și de jucătorii de golf. Este, de asemenea, renumit pentru plajele sale curate și frumusețea naturală. Regiunea are un climat cald, contribuind la popularitatea sa ca destinație de vacanță.

Hoi An, Vietnam

Un fost port, Hoi An este adesea descris ca fiind cel mai frumos oraș din Vietnam. Orașul cuprinde un complex bine conservat de 1.107 clădiri, cu ziduri din cărămidă sau lemn, care includ monumente arhitecturale, structuri vernaculare comerciale și domestice, în special o piață deschisă și un chei de feribot, precum și clădiri religioase. Hoi An este, de asemenea, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Kuta, Bali

Kuta este cel mai important oraș stațiune din Bali. Cu o atmosferă de noapte plină de viață și sporturi nautice din belșug, este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri de pe insulă pentru a prinde un apus stelar. Cazarea variază de la pensiuni ieftine la hoteluri și stațiuni de 5 stele, plus baruri înfloritoare, cluburi de noapte și mall-uri cu mai multe etaje.

Tokyo, Japonia

Cu siguranță nu te-ai fi gândit că Tokyo ar fi inclus în acest top, dar iată că este. Fiind unul dintre marile orașe globale ale lumii, Tokyo îmbină viața contemporană și tradițională cu efecte sublime. Orașul este un important centru en-gros, unde sunt distribuite bunuri din toate părțile țării și ale lumii. Aici, puteți vizita temple, baruri în Golden Gai, să vedeți concursuri de sumo la Ryogoku Kokugikan sau să vă plimbați sub capacii plini de flori de cireș. Bineînțeles, în Tokyo nu este posibil să faci chiar totul, are foarte multe locuri atractive, dar te poți întoarce oricând.

Colombo, Sri Lanka

 Pentru mulți călători, capitala Colombo, a Sri Lanka, este adesea evitat în drumul lor spre multitudinea de alte bogății pe care această țară incredibilă le are de oferit, dar merită să stați câteva zile pentru a îl explora. Are multe atracții ce te vor lăsa uimit, cum ar fi Templul Sri Kaliawasanathar Swami Devasthanam, Templul Gangaramaya Temple, sau poți să faci cumpărături la Pettah Floating Market ori să mănânci ca un rege la multe restaurante din jurul orașului.  

Sharm el-Sheikh, Egipt

Orașul stațiune de pe coasta de sud-est a Peninsulei Sinai, Sharm el-Sheikh, oferă oportunități excelente de scufundări, epave și călătorii în deșertul Sinai pentru plimbari cu cămila. Apa limpede din zonă și recifele de corali extinse au făcut din Sharm el-Sheikh un loc popular pentru snorkeling și scufundări. Apropierea orașului de mai multe țări proeminente din Orientul Mijlociu și cazarea sa de lux au făcut-o o locație atractivă pentru o serie de conferințe internaționale de pace, câștigând Sharm el-Sheikh recunoaștere specială din partea UNESCO ca un oraș al păcii.

Costa del Sol, Spania

O porțiune iubită a coastei sudice spaniole, Costa del Sol a fost mult timp un hit pentru turiștii britanici și asta pentru un motiv bun. Cu mai mult de 150 km de plaje este un loc ideal de înot și de stat la soare. De asemenea, are ca atracție turistică Malaga, unde este și casa lui Pablo Picasso. Explorați Alcazaba, cel mai bine conservat palat al fortăreței maure din Spania, Centrul Pompidou Malaga pentru arta modernă sau îndreptați-vă spre coastă până la Peșterile Nerja - pentru a vă înghesui la cea mai mare stalagmită din lume.

Paphos, Cipru

Paphos a fost Capitala Europeană a Culturii 2017 și un loc favorit de către mulți turiști. Vă puteți bucura de soare și căldură, dar nu plecați fără să faceți o vizită la Parcul Arheologic, care găzduiește unele dintre cele mai importante ruine istorice din Cipru. Iar o excursie la Mănăstirea Agios Neophytos din secolul al 10-lea, sculptată într-o stâncă de munte la nord de Paphos, vă va lua cu siguranță din timpul petrecut la plajă.

Corfu, Grecia

Cunoscută sub numele de Insula de Smarald, Corfu este una dintre cele mai verzi insule din Grecia, mochetată cu plantații de măslini, chiparosi și flori sălbatice. Explorați orașul vechi inclus pe lista UNESCO cu muzeul său de artă asiatică (singurul din Grecia), înotați în Canalul Iubirii de lângă Sidari sau dacă doriți să aveți parte de o provocare, puteți merge pe traseul din Corfu de 220 km în lunile mai reci.

Funchal, Madeira

Funchal este cel mai mare oraș, sediul municipal și capitala regiunii autonome Madeira a Portugaliei. Cu o populație de 105.795 de locuitori, pitorescul Funchal merită o vizită. Ce puteți face aici sau ce puteți vizita? Ei bine, vă puteți plimba cu telecabina pentru cele mai bune vederi asupra orașului, admirați ușile pictate de-a lungul Rua de Santa Maria sau tavanul cedru al Catedral do Funchal, faceți cumpărături la magazinul de suveniruri de la Mercado Dos Lavradores, și, nu plecați fără să degustați cel mai exportat produs al orașului, Blandy's Wine Lodge.

Phuket, Thailanda

Pe lângă plajele cu nisip alb, mâncarea ce îți lasă gura apă și viața de noapte plină de distracție, Phuket găzduiește, de asemenea, mai multe piețe de noapte care vând totul - de la haine de modă, la mâncare și artizanat, restaurante cu tot felul de sortimente de mâncare, Wat Chalong - cel mai mare și mai venerat templu de pe insulă - și un Big Buddha de marmură de 45 de metri.

Mallorca, Spania

Ei bine, Mallorca are mult mai multe de oferit decât discotecile de noapte sau barurile de karaoke. Capitala mallorcană Palma găzduiește o catedrală gotică maiestuoasă, Es Baluard, o galerie excelentă de artă contemporană și o mâncare ce sigur nu o vei uita, lanțul muntos Tramuntana, plin cu trasee superbe abia așteaptă să fie explorat, iar daca doriți doar să mergeți să vă bucurați de soare, Mallorca are mai mult de 300 de plaje.

Montego Bay, Jamaica

Montego Bay găzduiește unele dintre cele mai idilice plaje din Caraibe. Așa că pare una dintre cele mai bune alegeri dacă doriți să vă relaxați cu un cocktail pe nisipul alb și înconjurați de apele curate. De asemenea, dacă vreți să aveți parte de o aventură, puteți vizita Sanctuarul de păsări din Rockland, unde vă puteți poza cu colibri, dacă sunteți interesat de istoria colonială a insulei mergeți la Greenwood Great House sau puteți face pur și simplu snorkel, scufundără, călărie și schi nautic.

Punta Cana, Republica Dominicană

Popular cu turiști ce doresc un bronz ce nu poate fi căpătat chiar oriunde, Punta Cana de 48 km de coastă este una dintre cele mai lungi din Caraibe. Este, de asemenea, bine cunoscut pentru sporturi nautice, cum ar fi jet-ski, scufundări, parasailing sau plimbările cu iahtul. Totodată, având în dotare 10 terenuri de golf situate în regiune, Punta Cana este o destinație de vacanță aleasă de mulți turiști.

Sliema, Malta

Explorați numeroasele biserici ale acestei națiuni catolice, cum ar fi barocul Stella Maris, mâncați mâncarea națională malteză de stuffat tal-fenek, faceți o baie în „Băile Romane” - băi făcute de om sculptate în coastă - sau pur și simplu faceți o plimbare de-a lungul orașului. Sliema are nenumărate catedrale și castele, însă, nu ratați apusul de soare de la Fort Tigné, unul dintre cele mai vechi forturi poligonale din lume.

Porec, Croația

Cea mai populară stațiune din peninsula Istria, Porec, are o istorie bogată care merită explorată. Cu o populație de 16.607 locuitori, orașul dispune de mozaicuri din aur la Bazilica Eufrasică, un exemplu al arhitecturii bizantine timpurii. De asemenea, puteți admira arta modernă în interiorul Palatului Zuccato, sau să faceți o drumeție cu bicicleta pe un traseu de 129 km.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net