Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la întâlnirea cu Împăratul Japoniei! Culoarea rochiei are o semnificație aparte

Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis a fost primit, marți (7 martie), la Tokyo, de către Împăratul Naruhito al Japoniei. Șeful statului se află acolo într-o vizită oficială, alături de soția sa, Carmen Iohannis.

Soții Iohannis, alături de Împăratul și Împărăteasa Japoniei (Foto: Facebook)
Soții Iohannis, alături de Împăratul și Împărăteasa Japoniei (Foto: Facebook)

Carmen Iohannis a ales o ținută roz, la vizita oficială din Japonia

Carmen Iohannis s-a îmbrăcat în roz, iar Împărăteasa Japoniei în galben (Foto: Facebook)
Carmen Iohannis s-a îmbrăcat în roz, iar Împărăteasa Japoniei în galben (Foto: Facebook)

Onorat să-i întâlnesc astăzi, la Tokyo, pe Majestatea Sa Naruhito, Împăratul Japoniei, și Majestatea Sa Masako, Împărăteasa Japoniei”, a scris președintele României, marți, pe pagina sa oficială de Facebook.

Klaus Iohannis a publicat, de asemenea, câteva fotografii din cadrul întâlnirii. În imagini, președintele României apare alături de soția sa, Carmen Iohannis, de Împăratul Japoniei și de Împărăteasa Masako. Cu această ocazia specială, soția lui Klaus Iohannis s-a îmbrăcat într-o rochie lungă până la genunchi, de culoare roz pal, la care a asortat o pereche de pantofi cu botul ascuțit.

Culoarea aleasă nu este întâmplătoare. Rozul amintește de florile de cireș, simbolul național al Japoniei, care înfloresc chiar în această perioadă de primăvară. La rândul său, Majestatea Sa Masako a purtat o ținută de culoare galbenă, cu o fustă peste genunchi. Împăratul Japoniei a avut și el o cravată de culoare galbenă, în ton cu ținuta soției sale. Un detaliu inedit a fost faptul că și Carmen Iohannis a fost asortată cu Împărăteasa, aceasta având un cordon în talie, într-o nuanță galbenă.

România și Japonia au încheiat un parteneriat strategic de colaborare. 

„Trecem la o etapă nouă, de valorificare a potențialului bilateral, în beneficiul țărilor și cetățenilor noștri, pe trei paliere: politico-securitar, economico-financiar și cultural-științific. Împreună, dăm astăzi un semnal puternic, de orientare a cooperării noastre spre domenii strategice și inovatoare.

Japonia este cel mai mare investitor din Asia în România. Ne dorim, în continuare, o creștere substanțială a investițiilor japoneze în țara noastră. Apreciem abordarea constructivă a companiilor nipone active pe piața românească, pe principii de sustenabilitate”, a declarat Klaus Iohannis, marți, după întâlnirea cu premierul japonez Fumio Kishida.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net