Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la întâlnirea cu Împăratul Japoniei! Culoarea rochiei are o semnificație aparte

Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis a fost primit, marți (7 martie), la Tokyo, de către Împăratul Naruhito al Japoniei. Șeful statului se află acolo într-o vizită oficială, alături de soția sa, Carmen Iohannis.

Soții Iohannis, alături de Împăratul și Împărăteasa Japoniei (Foto: Facebook)
Soții Iohannis, alături de Împăratul și Împărăteasa Japoniei (Foto: Facebook)

Carmen Iohannis a ales o ținută roz, la vizita oficială din Japonia

Carmen Iohannis s-a îmbrăcat în roz, iar Împărăteasa Japoniei în galben (Foto: Facebook)
Carmen Iohannis s-a îmbrăcat în roz, iar Împărăteasa Japoniei în galben (Foto: Facebook)

Onorat să-i întâlnesc astăzi, la Tokyo, pe Majestatea Sa Naruhito, Împăratul Japoniei, și Majestatea Sa Masako, Împărăteasa Japoniei”, a scris președintele României, marți, pe pagina sa oficială de Facebook.

Klaus Iohannis a publicat, de asemenea, câteva fotografii din cadrul întâlnirii. În imagini, președintele României apare alături de soția sa, Carmen Iohannis, de Împăratul Japoniei și de Împărăteasa Masako. Cu această ocazia specială, soția lui Klaus Iohannis s-a îmbrăcat într-o rochie lungă până la genunchi, de culoare roz pal, la care a asortat o pereche de pantofi cu botul ascuțit.

Culoarea aleasă nu este întâmplătoare. Rozul amintește de florile de cireș, simbolul național al Japoniei, care înfloresc chiar în această perioadă de primăvară. La rândul său, Majestatea Sa Masako a purtat o ținută de culoare galbenă, cu o fustă peste genunchi. Împăratul Japoniei a avut și el o cravată de culoare galbenă, în ton cu ținuta soției sale. Un detaliu inedit a fost faptul că și Carmen Iohannis a fost asortată cu Împărăteasa, aceasta având un cordon în talie, într-o nuanță galbenă.

România și Japonia au încheiat un parteneriat strategic de colaborare. 

„Trecem la o etapă nouă, de valorificare a potențialului bilateral, în beneficiul țărilor și cetățenilor noștri, pe trei paliere: politico-securitar, economico-financiar și cultural-științific. Împreună, dăm astăzi un semnal puternic, de orientare a cooperării noastre spre domenii strategice și inovatoare.

Japonia este cel mai mare investitor din Asia în România. Ne dorim, în continuare, o creștere substanțială a investițiilor japoneze în țara noastră. Apreciem abordarea constructivă a companiilor nipone active pe piața românească, pe principii de sustenabilitate”, a declarat Klaus Iohannis, marți, după întâlnirea cu premierul japonez Fumio Kishida.

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net