Orașul cu cel mai curat aer din România! Oricine și-ar dori să locuiască aici

Potrivit Agenţiei Europene de Mediu, acest oraș se află pe primul loc în România și pe locul 21 în Europa în ceea ce privește calitatea aerului. Chiar dacă București și Iași sunt la coada clasamentului, acest loc din țara noastră are o istorie încărcată și datorită faptului că este plasat pe Dunăre, o importantă arteră comercial-fluvială europeană. Despre ce oraș este vorba?

Orașul din România cu cel mai curat aer / Foto: Freepik
Orașul din România cu cel mai curat aer / Foto: Freepik

Orașul cu cel mai curat aer din România, cu cele mai multe blocuri din țara noastră după București, locul unde se află cel mai mare observator astronomic din Europa de Sud-Est este ... Galați! Orașul s-a dezvoltat pe bazele unei străvechi așezări dacice, existente în secolele VI-V î.Hr., la vadul Dunării, iar prima menționare documentară a orașului Galați datează din 1445.

Lucruri interesante despre Galați

Galați este reședința și, totodată, cel mai mare oraș al județului cu același nume, situat în apropiere de colțul celor trei frontiere în Moldova. Populația orașului este de circa 270.000 locuitori, fiind al șaselea ca populație din țară după București, Iași, Cluj Napoca, Timișoara și Constanța. De asemenea, Galați este și unul dintre cele mai mari centre economice din România.

Poziționat pe o peninsulă între Siret, Prut și Dunăre, este un oraș impresionant, unde apar pe zi ce trece noi străzi, blocuri, noi cartiere, care îi schimbă înfățișarea.

Însă, există și câteva lucruri interesante pe care cu siguranță nu le știai despre Galați, cum ar fi: orașul a fost distrus de mai multe ori de către americani, otomani, greci, ruși, tătari și nemți; în 1990, a avut un primar pentru o singură zi, iar apoi, pentru o lună și jumătate nu a fost nimeni în această poziție; are cele mai multe blocuri construite, după municipiul București; a avut primul aeroport al Regatului României, de unde s-a efectuat prima cursă aeriană cu pasageri, în 1926; este orașul din țară care a pierdut, după Revoluția din 1989, cei mai mulți locuitori, in jurul a 200.000; aici s-a deschis primul muzeu de artă contemporană din România; în trecut, Galați s-a aflat în regiunea Muntenia, nu în Moldova; în acest oraș a fost ridicată prima statuie a lui Mihai Eminescu; de asemenea, în prezent, este orașul cu cei mai mulți maidanezi din țară.

Totodată, Galați este orașul cu cel mai curat aer din România, potrivit unei statistici realizate de Agenția Europeană a Mediului. Orașul de pe malul Dunării se află pe locul 21 în clasamentul european, având un indice de poluare de 7,2. Capitala României este pe locul 302, având un indice de poluare dublu față de Galați, 15,7, iar orașul cu cel mai prost aer de la noi din țară, poziționat pe locul 340, este Iași.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net