În Galați s-au împărțit pachete cu alimente. Au fost cozi de 200 de metri

Ultima actualizare:

La Centrul de distribuire a pachetelor cu alimente din partea Uniunii Europene pentru persoanele cu handicap, din Galați, a fost noapte albă. Din cauza faptului că, sistemul de acordare a acestor pachete este pe principiul primul venit, primul servit, sute de oamenii au ocupat rând încă de duminică seara, de la ora 20:00, în speranța că vor apuca unul dintre cele aproximativ 2300 de pachete cu alimente. 

La Galaţi au sosit peste 3000 de pachete cu alimente. Foto: Click.
La Galaţi au sosit peste 3000 de pachete cu alimente. Foto: Click.

Peste 3.000 de pachete cu alimente de la UE pentru gălățeni

Au sosit peste 3000 de pachete cu alimente de la Uniunea Europeană în orașul Galați. Se pare că aproximativ 1000 au fost distribuite deja în decursul a unei luni, persoanelor înscrise pe lista celor cu venit minim garantat sau beneficiarilor alocaţiei pentru susţinerea familiei. 

Alimentele care au rămas sunt acordate celor cu handicap, dar cum acordarea este în funcţie de prezentare, oamenii au venit încă de aseară. Cea mai mare parte dintre persoanele cu handicap şi-au trimis aparţinătorii la o coadă lungă de peste 200 de metri. 

Ce conține pachetul alimentar de 25 de kilograme

Aceste pachetul alimentare trimise de Uniunea Europeană cântăresc, fiecare, peste 25 de kilograme. Astfel, gălățenii vor primi făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe și gem de fructe. 

O să mai urmeze o tranșă de pachete luna următoare. Este bine de știut, că pentru a putea ridica pachetul, beneficiarii trebuie să se prezinte cu următoarele documente, în original: actul de identitate valabil al persoanei titulare; actul de identitate valabil al soțului/soției/concubinului/concubinei; certificatul de naștere al copilului, după caz.

Alimentele se vor ridica personal de către beneficiarii programului POAD 2019/2023, de la centrul de distribuție din Piața Rizer. Programul fiind de luni până vineri, între orele 8:00 și 16:00.

image
image
image
image
image
image
apa de gura jpeg
father 22194 1280 jpg
sala examen bac jpg
calendar ortodox 2021 31 mai sf mc ermie png
jln kșlț jpg
flame 580342 1280 jpg