Cel mai ieftin oraș din România. Locul unde duci un trai decent cu bani puțini

Pe parcursul anului 2023, o reședință de județ din România a devenit „cel mai ieftin oraș” din punctul de vedere al costului vieții, cu o estimare lunară de 7.953 lei, fără chiria inclusă. Tu știi despre ce oraș este vorba?

Cel mai ieftin oraș din România, unde duci un trai decent cu bani puțini / Foto: Freepik
Cel mai ieftin oraș din România, unde duci un trai decent cu bani puțini / Foto: Freepik

Potrivit statisticilor prezentate de numbeo.com, platforma care analizează statistic nivelul de trai din marile orașe ale lumii, raportat la costul vieții din New York, pe parcursul anului 2023, Sibiul a devenit cel mai ieftin oraș din punctul de vedere al costului vieții, cu o estimare lunară de 7.953 lei, fără chiria inclusă.

Cel mai ieftin oraș din România

Traiul în Sibiu este cel mai ieftin în comparație cu principalele reședințe de județ ale țării. Dacă în 2020 depășea costurile altor orașe precum Timișoara sau Craiova, raportat la traiul unei familii cu patru membri, în anul 2023, acesta a ajuns să fie cel mai ieftin. Astfel, o familie cu patru membri are nevoie de aproximativ 7.953 de lei pe lună pentru a trăi decent în Sibiu, iar pentru un individ suma este de 2.300 de lei pe lună.

Așadar, potrivit datelor publicate de cei de la Numbeo, Sibul a devenit, în 2023, cea mai „ieftină” reședință de județ din România, în ciuda faptului că prețurile fluctuează, iar unele sunt mai ridicate decât cele din alte orașe importante din țară. Per total, Sibiul ajunge să se claseze pe ultimul loc în topul costurilor.

Sat din Sibiu, ales cea mai atractivă destinație rurală din lume

Totodată, în Sibiu se află și satul care a primit oficial titlul de „Best Tourism Village” ” („Cel mai frumos sat turistic” n.r), în luna martie a acestui an. Este vorba despre Rășinari. Unul dintre motivele pentru care a câștigat acest premiu este economia sa mixtă, bazată pe agricultură, creșterea animalelor și meșteșugurile tradiționale, cu un accent deosebit pe creșterea oilor. 

De asemenea, potrivit unor surse oficiale, Rășinari este unul dintre cele mai vechi sate din Ardeal, menționat în documente încă din 1383, iar numele său vine de la faptul că localnicii se ocupau cu strângerea rășinii și vânzarea acesteia.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net