Orașul din România care poate deveni Capitală Europeană. E unul dintre cele mai vizitate din țara noastră

În marea de probleme de care ne tot lovim în ultima perioadă, de la scumpiri neîncetate la greve și proteste, românii au primit o veste neașteptată care le mai poate ridica moralul. Un oraș din țara noastră se află printre cele 10 candidate care pot câștiga titlul de Capitală Verde Europeană 2025. Află alături de Click! despre ce oraș este vorba.

Brașovul poate deveni Capitală Verde Europeană / FOTO: Primăria Brașov
Brașovul poate deveni Capitală Verde Europeană / FOTO: Primăria Brașov

Poate că în ultimul timp, mulți dintre noi ar fi tentați să lase afectați de către nenumăratele vești proaste de care s-a umplu țara noastră. De la scumpiri de alimente, facturi, pnână la proteste în stradă, lucrurile nu au fost tocmai roz. Însă, printre nori mai iese și Soarele, iar astăzi românii au pimit veste că încă mai există un oraș în România de care putem fi mândri, pe plan internațional. Mai precis, este vorba despre Brașov, care poate câștiga o sumă frumușică de bani.

Mai precis, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, Brașovul se află în cursa pentru a câștiga titlul de Capitală Verde Europeană 2025, alături de alte 9 orașe din 6 țări (Spania, Italia, Portugalia, Austria, Polonia și Lituania). Allen Coliban, primarul orașului Brașov, a declarat că vorbim despre „primul oraș din România care și-a propus ca, într-un timp scurt, să devină un model în domeniul protejării mediului și al sustenabilității.”

Brașovul ar putea câștiga 600.000 de euro

Brașovul se află în competiție cu alte 9 orașe / FOTO: Primăria Brașov
Brașovul se află în competiție cu alte 9 orașe / FOTO: Primăria Brașov

Primarul orașului s-a declarat încântat după ce Brașovul a trecut cu ușurință de prima etapă a competiției pentru mult râvnitul titlu. El a spus că acest lucru trebuie să fie o sursă de motivație pentru a continua eforturile de a transforma orașul în unul verde, care nu afectează mediul din jur. Câștigătorul dintre cele 10 orașe va fi anunțat în luna octombrie a acestui ani, iar premiul pus în joc este de 600.000 de euro, o sumă deloc neglijabilă.

Dacă sunteți curioși care sunt celelalte orașe rămase în cursă alături de Brașov, ei bine, este vorba despre Graz (Austria), Brescia, Novara și Cagliari (Italia), Guimarães (Portugalia), Logroño (Spania), Poznań și Rzeszow (Polonia), iar ultimul dintre cele 10 orașe este Vilnius, din Lituania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net