Unde s-a ascuns Elena Udrea? Poliția o caută prin tot Bucureștiul, după condamnarea de 6 ani cu închisoare în gala Bute

Ultima actualizare:

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare, iar după șapte ani în care a încercat să fugă de pedeapsă, stabilindu-se chiar și în Costa Rica, fostul ministru al Turismului a primit pedeapsa cu executare. Polițiștii au fost la locuința blondei din politică pentru a pune în executare mandatul, însă n-au găsit pe nimeni la adresele în care se presupune că locuiește. Click! a surprins imagini cu autoritățile din fața casei din Corbeanca, unde blonda se afla, până de curând, împreună cu Adrian Alexandrov, partenerul ei de viață, și fiica lor.

Elena Udrea, alături de Adrian Alexandrov
Elena Udrea, alături de Adrian Alexandrov

Elena Udrea a fugit din țară! Unde s-a ascuns?

Elena Udrea nu a fost văzută în ultimele două zile, în locuința sa din localitatea Corbeanca, Ilfov. Doar iubitul ei, Adrian Alexandrov, a fost singurul din familie care a intrat cu mașina în curtea vilei.

Nici echipajul de polițiști care a ajuns, ieri, în jurul orei 16.00, la domiciliul din Corbeanca, nu a găsit-o acasă pe Elena Udrea. De altfel, aceasta nu avea nicio interdicție de a părăsi localitatea sau țara. Și surse citate de hotnews.ro au precizat că ea ar fi părăsit țara de câteva zile.

Citește și: Elena Udrea, reacție după ce Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securității

Click! are imagini în exclusivitate cu Poliția, care a venit să o caute pe Udrea, de negăsit de câteva zile. Toată lumea spune că fostul ministru al Turismului a fugit de pedeapsă, așa cum s-a întâmplat și când s-a stabilit în Costa Rica, unde a fost protejată o lungă perioadă de timp. 

Autoritățile române o caută pe Elena Udrea prin tot Bucureștiul, însă nu e de găsit. Fostul politician pare că ar fi intrat în gură de șarpe și nimeni, absolut nimeni nu știe unde se poate afla în acest moment.

Surse Click! au aflat că Elena Udrea ar fi părăsit România prin Vama Giurgiu, de la primele ore ale dimineții. Poliția Capitalei a transmis un comunicat de presă din care reiese că fostul ministru al Turismului a fost dat în urmărire, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru a fi încarcerat.

Elena Udrea, dată în urmărire, după ce a fugit de pedeapsa cu închisoare din dosarul gala Bute

„Astăzi, în jurul orei 15.30, Poliția Capitalei a primit, de la instanță, documentele privind executarea pedepsei cu închisoarea, pentru 3 persoane, respectiv o femeie și doi bărbați.

Astfel, având în vedere decizia instanței, conform procedurilor legale, polițiștii Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei și polițiști din cadrul I.P.J. Ilfov s-au deplasat la domiciliile celor 3 persoane vizate, precum și în locurile pretabile a se afla acestea.

Față de cei doi bărbați a fost pusă în aplicare măsura, urmând a fi încarcerați.

Femeia nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost declanșată procedura pentru punerea în urmărire.

Facem precizarea foarte clară că persoana care nu a fost depistată nu avea dispuse măsuri preventive sau interdicții.

Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliției Capitalei, în jurul orei 15.30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul acestei dimineți, anterior momentului pronunțării de către instanță a sentinței definitive. Reiterăm faptul că, până astăzi, la momentul pronunțării instanței, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicții.

Se continuă activitățile specifice, pentru depistarea și încarcerarea persoanei.”, se arată scris în comunicatul Poliției Capitalei.

Condamnare cu repetiție pentru Elena Udrea! 

După șapte ani de procese, a venit și verdictul incontestabil: 6 ani de închisoare cu executare pentru fostul ministru al Turismului, în dosarul „Gala Bute”. Decizia Instanței Supreme a fost luată ieri după-amiază, iar Elena Udrea trebuie să se predea Poliției, pentru a merge la închisoare. 

Reamintim că, în 2018, Udrea a fugit din țară înainte de verdictul definitiv în același dosar în care a primit ieri condamnarea și a fost prinsă în Costa Rica. Conform procedurii, prospătul condamnat trebuie să se predea la Poliție sau, dacă nu, oamenii legii vor merge la domiciliul acestuia și va pune în aplicare mandatul de arestare.

Elena Udrea a contestat în permanență decizia luată de prima instanță, în 2018, în dosarul „Gala Bute”, în care a fost judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu și a primit pedeapsa de 6 ani închisoare. La acel moment, ea era în Costa Rica, unde ceruse azil politic. 

Citește și: Elena Udrea a dat frâu liber sentimentelor: "Sensibil, discret, tandru"

În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica, unde a fost încarcerată. A stat după gratii până în decembrie 2018, când a fost eliberată, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care a hotărât că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă. În iulie 2019, Elena Udrea s-a întors în România.

A introdus căi extraordinare de atac, profitând de acea decizie a Curții Constituționale. Însă, ieri, un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea, dar și de ceilalţi inculpaţi din dosarul Gala Bute. Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare, fiind găsită vinovată de luare de mită şi abuz în serviciu. 

Dosarul Gala Bute

Dosarul Gala Bute a fost trimis de DNA în instanță în aprilie 2015. Elena Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Ștefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia şi Tudor Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea.

Banii au ajuns la Elena Udrea sau la unele persoane indicate de aceasta (Organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja). Udrea mai este acuzată că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la Gala Bute, prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja. Ministerul a fost prejudiciat cu suma de 8.116.800 lei.

În acelaşi dosar, Rudel Obreja, a primit 5 ani de închisoare cu executare, Tudor Breazu - 3 ani de închisoare cu executare, Ştefan Lungu - 1 an şi şase luni cu suspendare, Gheorghe Nastasia - 4 ani de închisoare cu suspendare, Ana Maria Topoliceanu -  3 ani de închisoare cu suspendare, Dragoş Marius Botoroagă – 2 ani și șase luni cu suspendare. Fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost achitat. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net