Unde se ducea în realitate poliţistul care a lovit mortal o fetiţă. S-a spus că era în misiune

Polițistul care a lovit mortal o fetiță de 11 ani și rănit alta de 13 ani, pe 13 ianuarie, în București, se ducea să facă niște verificări privind modul în care sunt respectate măsuril de restricție impuse de pandemie și nu se afla într-o misiune urgentă, cum s-a scris inițial.

Imagine de la locul accidentului foto: Click!
Imagine de la locul accidentului foto: Click!

"Misiunea" polițistului de 27 de ani a fost confirmată de Poliția Capitalei de abia luni, 17 ianuarie, la patru zile de la tragedie.

”Din datele puse la dispoziţie, până la acest moment, de către subunitatea de poliţie, rapoartele poliţiştilor şi verificările efectuate de structura de control intern, a reieşit că pe parcursul zilei de 13 ianuarie, poliţistul în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a participat, conform unui plan de acţiune, la verificări privind modul în care sunt respectate prevederile privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, verificări ce au avut loc la patru unităţi de învăţământ”, a anunţat  Poliţia Capitalei, potrivit adevarul.ro.

El ar fi mers apoi tot la niște verificări, cerute de cei de la evidența populației. În ambele cazuri, nu este vorba de o misiune specială sau de o urgență care să necesite girofar sau să justifice o viteză mare. Conform adevarul.ro, chestorul Bogdan Berechet a declarat că polițistul este în misiune, dar nu a explicat ce anume făcea agentul.

„Ulterior, poliţistul s-a deplasat pentru soluţionarea unor lucrări, verificări solicitate de către structura de evidenţă a populaţiei”, mai spune comunicatul transmis de Poliție.   

Raisa a murit pe loc după impact

Accidentul a avut loc pe 13 ianuarie, în jurul orei 13.25, în Sectorul 1 din Bucureşti. Raisa, de 11 ani şi o altă fetiţă de 13 ani travesau strada când au fost lovite de o maşină a poliţiei. Raisa a murit pe loc, iar cealaltă fata este internată. 

Maşina era condusă de un bărbat de 27 de ani, care circula cu peste 80 de kilometri pe oră şi cu semnalele luminoase pornite. El lucrează la Poliţie din 2017 şi este poliţist de proximitate la Secţia 5. El era singur în maşină. Ulterior s-a aflat că are permis din Marea Britanie, unde regulile de circulaţie sunt diferite de cele din România,

Polițistul este acum cercetat pentru ucidere din culpă, iar procurorii l-au plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a conduce.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net