Ce spune psihologul criminalist Tudorel Butoi despre polițistul care a ucis-o pe Raisa

Celebrul psiholog criminalist Tudorel Butoi a analizat înregistrarea apelului la 112 făcut de polițistul care a accidentat mortal o fetiță de 13 ani, în București, și a oferit detalii despre starea emoțională a autorului evenimentului rutier. 

politist accident jpg

După producerea accidentului, polițistul care l-a provocat a sunat la 112 și a vorbit cu 4 dispeceri, de fiecare dată cerând să vină mai repede echipajul medical. Agentul a cerut sfaturi unuia dintre dispeceri pentru a o ajuta pe fetița lovită pe trecerea de pietoni.

Analizând dialogul dintre poliţist şi cei patru dispeceri, psihologul criminalist Tudorel Butoi a spus că polițistul și-a dat seama ce a făcut și a intrat într-un șoc emoțional, aspect care se observă din repetarea acelorași lucruri: să vină maşina, da, da nu, nu, copilul lovit. 

Agentul se afla în șoc emoțional  

„El nu iese din acest șablon pentru că este fixat pe el. Tremurul din voce este incontestabil, oricine îl poate sesiza. Insistent cere să îi se aducă echipajele”, a declarat Tudorel Butoi.

Criminalistul a explicat că atunci când o persoană intră într-un şoc emoțional şi panică o face când se află în fața unui eveniment inedit, care apare brusc şi care este ireparabil. „În acestă situaţie are loc un blocaj cognitiv, afectiv, emoțional în care apare gestul asta atât de condamnabil de a încerca cu piciorul dacă fata mai trăiește”, a mai spus psihologul. 

Celebrul criminalist a mai despre polițistul care a provocat accidentul că nu are nicio legătură cu „munca asta care înseamnă implicare, miză, risc”. 

„Noi vrem de la polițiști să intre în foc, să ne salveze, vrem să fie mereu în contact cu pericole extreme. Dacă toţi ar intra în elemente de blocaj şi de panică nu ar mai fi nimic bun. Dar a vorbit cu 4 dispeceri. La 112 puneți, fraților, ofițeri de poliţie că are soluţii”, a concluzionat psihologul criminalist.  

Polițistul, plasat sub control judiciar  

Agentul a fost plasat sub control judicier și a fost deschis pe numele lui un dosar pentru ucidere din culpă. Ancheta în acest caz ar putea fi extinsă sub mai multe acuzații, potrivit anchetatorilor. 

Cumplitul accident s-a petrecut joi, 14 ianuarie, în sectorul 1 al Capitalei. O maşină de poliţie a lovit două fete care traversau strada. O copilă de 13 ani a murit, iar cealaltă, de 11 ani, cu răni multiple, a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net