Ce le-a spus polițistul care a lovit mortal o fată de 13 ani anchetatorilor

Ultima actualizare:

Polițistul care a accidentat mortal o fetiță de 13 ani din București și rănită o alta de 11 ani ar fi declarat că nu le-ar fi văzut pe cele două decât în ultima clipă. El ar mai fi spus că e afla în stare șoc după accident.  

Locul unde a avut loc accidentul în care o fetiță de 13 ani a murit  Foto: Click!
Locul unde a avut loc accidentul în care o fetiță de 13 ani a murit Foto: Click!

Dezvăluirile au fost făcute de jurnalista de investigații Adina Anghelescu, la Antena 3, care ar fi aflat de la surse apropiate anchetei. Polițistul ar fi spus colegilor săi că nu mai știe cum a reacționat în momentul accidentului și că fetele ar fi apărut din spatele din autobus care venea pe sens opus.

”Când a fost întrebat de ce a lovit cu piciorul victima care se afla în stare de inconştinţă pe stradă polițistul a spus că el nu mai ştie cum a reacționat pentru că se afla în stare de şoc. Ori asta este iar o problemă foarte mare în pregătirea psihologică la testări.

Mai mult, el spune că ar fi văzut fetițele în ultimul moment pentru că venea un autobuz din sens opus şi fetele veneau prin spatele autobuzului. Acest lucru se va lămuri după expertiza tehnică", a spus Adina Anghelescu, jurnalist de investigații, conform antena3.ro.  

Raisa, înmormântată sâmbătă

Raisa, fetița care a murit după ce a fost lovită de polițist, a fost înmormântată sâmbătă, 15 ianuarie, iar slujba a avut loc la o biserică din Sectorul 1 al Capitalei, la aceeași oră ca cea la care a avut loc accidentul.

Părinții din cartierul în care locuia micuța au ieșit, tot sâmbătă, în stradă, în fața secției unde lucre polițistul care a provocat accidentul. Ei au scris „Dreptate pentru Raisa!" pe asfalt și au cerut ca agentul să fie pedepsit.

Cine este polițistul care a ucis o fetiță și rănit alta

Polițistul are 27 de ani foto: Facebook
Polițistul are 27 de ani foto: Facebook

Bărbatul care a provocat accidentul are 27 de ani și lucrează ca polițist din anul 2017. El ar fi condus mașina de serviciu, deși avea un permis eliberat în Marea Britanie. Conforma regulamentului, cei care conduc mașinele de serviciu sunt desemnați de șeful de unitate. Ei sunt sunt trecuți pe o listă la sfârșitul sau la începutul anului, după o verificare amănunțită făcută în prealabil. În plus, în Marea Britanie, r reguli de circulație sunt diferite față de cele din România.

Polițistul a fost plasat sub control judiciar

Polițistul a fost plasat sub control judiciar, fiind urmărit pentru ucidere din culpă. Vineri, 14 ianuarie, bărbatul a fost audiat din nou. De asemenea, ancheta în acest caz ar putea fi extinsă și cu alte acuzații.

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a declarat că bărbatul a fost retras din funcție. "Având în vedere măsura dispusă de către procurorul de caz, conform statutului polițistului, în calitate de șef al Poliției Capitalei, am dispus retragerea de pe funcție și punerea lucrătorului la dispoziție"

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net