Unde-╚Ťi duci copilul s─â se distreze de 1 Iunie. Locuri de joac─â deschise

copii joca zmeu jpeg
Mâine este 1 Iunie, Ziua Copilului

M├óine este Ziua Interna╚Ťional─â a Copilului, c├ónd tot universul se ├«nv├órte ├«n jurul lui. Click! ├«╚Ťi spune unde-l po╚Ťi duce pe micu╚Ť ca s─â se distreze ╚Öi ce locuri de joac─â sunt deschise.

1 Iunie este zi liber─â din 2016 ╚Öi este un bun prilej pentru activit─â╚Ťi ├«n familie ╚Öi pentru mult─â joac─â: baloane colorate, h─âinu╚Ťe noi ╚Öi alte cadouri.

Dac─â nu ╚Ötii unde ai putea s─â-╚Ťi duci copilul pentru o por╚Ťie zdrav─ân─â de distrac╚Ťie, ├«╚Ťi d─âm noi c├óteva idei.

Miarmagica Her─âstr─âu

Se află în Parcul Herăstrău, din Capitală, și este locul unde cei mici și cei mari se distrează împreună.

Roata mare este senza╚Ťia  parcului de distrac╚Ťii. ├Ä╚Ťi ╚Ťii respira╚Ťia ╚Öi urci p├ón─â la 25 metri ├«n─âl╚Ťime. Odat─â urcat, te po╚Ťi bucura de peisajul extraordinar, de linia orizontului ╚Öi, dac─â este pe ├«nserat, de un apus ame╚Ťitor.

Spark ├«╚Ťi d─â fiorul ├«n─âl╚Ťimilor, urcat ├«n el ai senza╚Ťia c─â zbori spre cer. Copiii pot s─âri ├«n pe saltelele bucluca╚Öe ╚Öi se pot roti ├«n aer.

roller coaster afi cotroceni jpeg
Distrac╚Ťia este la ea acas─â at├ót pentru copii, c├ót ╚Öi pentru p─ârin╚Ťi

Bumper Cars este o alt─â atrac╚Ťie a parcului, unde se pot ciocni cu alte ma╚Öinu╚Ťe, ori pot alege Derby, un concurs cu cai de juc─ârie.

Toat─â familia poate ├«ncerca Airborne Shot, locul unde va fi la ├«n─âl╚Ťime. Este mai mult dec├ót un carusel. Porne╚Öte ├«ncet, se rote╚Öte, se r─âsuce╚Öte, dup─â care cre╚Öte viteza.

Miramagica Her─âstr─âu este deschis de la ora 10.00 la 22.00, accesul este liber, iar pentru fiecare atrac╚Ťie se pl─âte╚Öte c├óte un jeton ├«n valoare de 10 lei. Distrac╚Ťia dureaz─â ├«ntre 1 ╚Öi 3 minute.

Zorky's Planet

Este un parc de distrac┼úii ├«n incinta AFI Palace Cotroceni, unde se afl─â primul roller-coaster dintr-un mall din Bucure┼čti. Acesta are o lungime de 140 de metri.  

Doar copiii  mai ├«nal┼úi de 1 m pot intra, iar ace┼čtia trebuie s─â fie ├«nso┼úi┼úi de unul dintre p─ârin┼úi, care nu va avea de pl─âtit ├«n plus, dac─â ├«n─âl┼úimea copilului nu dep─â╚Öe┼čte 1,25 m.

image
Roller-coaster are o lungime de 140 de metri

Tot aici g─âse╚Öti simulatoare 4D, trenule╚Ť, trambuline, jocuri pe calculator, ma╚Öinu╚Ťe tamponabile. Accesul ├«n zona de distrac╚Ťii este liber, iar datul ├«n atrac╚Ťiile locului de joac─â cost─â ├«ntre 5 ╚Öi 15 lei.

ÔÇŁJocurile sunt dezinfectate dup─â fiecare utilizare, iar loca╚Ťia prevede toate m─âsurile de distan╚ŤareÔÇŁ, ne-au explicat reprezentan╚Ťii Zorky's Planet.

Pix Club

Este t─âr├ómul unde petrecerile pentru cei mici, indiferent de tematic─â, sunt la ele acas─â. ╚śi nu doar pe 1 Iunie, ci ├«n fiecare zi. De luni p├ón─â vineri, de la ora 18.00 la 20.30, iar s├ómb─âta ╚Öi dumunica au loc c├óte trei evenimente pe zi, ├«ntre orele: 10.00-12.30, 14.00-16.30, 17.30-20.00.

Pentru dou─â ore ╚Öi jum─âtate de distrac╚Ťie cu un animator, pre╚Ťul este de 80 de lei, de copil. ├Än tarif sunt incluse  b─âuturile, sistem profesional de sonorizare ╚Öi lumini ambientale, lasere, sistem karaoke, videoproiector, X-box, baloane de s─âpun, anima╚Ťie video. 

La evenimente pot participa între 12 și maximum 30 de copii, care au între 6 și 12 ani.

image
La Pix Club se dau cele mai tari petreceri pentru copii

ÔÇŁOrganiz─âm nu doar petreceri tematice pentru cei mici, ci ╚Öi anivers─âri, banchete ╚Öcolare ╚Öi serb─âri de sf├ór╚Öit de an, iar pre╚Ťurile difer─â, ├«n func╚Ťie de solicit─ârile fiec─âruia. Unii doresc caterig, vor mai multe oreÔÇŁ, a precizat Iulian Burcescu, unul dintre proprietarii Pix Club.

Locul de petreceri se afl─â pe strada Constantin Moise 21, sector 6, intrare din Bd. Timi╚Öoara. Pentru informa╚Ťii suplimentare suna╚Ťi la 0749.539.100.

50 de state s─ârb─âtoresc Ziua Copilului pe 1 Iunie

Ziua Interna╚Ťional─â a Copilului este s─ârb─âtorit─â ├«n Rom├ónia ╚Öi ├«n alte aproximativ 50 de ╚Ť─âri, pe 1 iunie. De asemenea, o zi dedicat─â copilului este celebrat─â la date diferite ├«n peste 100 de state.

S─ârb─âtorirea unei zile dedicate copilului a fost propus─â ├«n 1925, la Conferin╚Ťa mondial─â pentru bun─âstarea copiilor de la Geneva. Decizia instituirii unei zile pentru protec╚Ťia copiilor a fost adoptat─â de c─âtre Federa╚Ťia Democratic─â Interna╚Ťional─â a Femeilor, ├«n cadrul unei sesiuni speciale din noiembrie 1949, desf─â╚Öurat─â la Moscova.

La 14 decembrie 1954, Adunarea General─â a ONU a adoptat Rezolu╚Ťia 836 pentru a proclama o Zi Mondial─â a Copilului.

Pornind de la convingerea c─â trebuie acordat─â o aten╚Ťie deosebit─â copiilor, care reprezint─â genera╚Ťia de m├óine, Adunarea a recomandat, cu acest prilej, ca ├«ncep├ónd din 1956, ├«n toate ╚Ť─ârile s─â fie instituit─â o Zi mondial─â a copilului, pentru ca ea s─â fie marcat─â ÔÇ×ca o zi a fraternit─â╚Ťii ╚Öi ├«n╚Ťelegerii ├«ntre copiii de pretutindeni, a activit─â╚Ťilor dedicate promov─ârii idealurilor ╚Öi obiectivelor Cartei ╚Öi bun─âst─ârii copiilor din toat─â lumea, pentru ├«nt─ârirea ╚Öi l─ârgirea eforturilor pe care Na╚Ťiunile Unite le fac ├«n favoarea copiilor din ├«ntreaga lumeÔÇŁ, potrivit Organiza╚Ťiei Na╚Ťiunilor Unite.

Rezolu╚Ťia recomanda guvernelor statelor membre s─â instituie o astfel de zi, la data pe care o considerau de cuviin╚Ť─â, deci nu neap─ârat 1 iunie, dat─â la care este s─ârb─âtorit─â ├«n Rom├ónia.

ONU marcheaz─â aceast─â zi la 20 noiembrie, data la care au fost adoptate Declara╚Ťia Drepturilor Copilului ├«n 1959 ╚Öi Conven╚Ťia asupra Drepturilor Copilului, ├«n 1989.

În România, sunt peste 3,8 milioane de copii

La 1 ianuarie 2021, numărul copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, care aveau domiciliul în România, a fost de 3,895 milioane, în scădere cu 37.900 comparativ cu perioada similară din anul anterior, arată datele publicate astăzi, 31 mai, de Institutul Naţional de Statistică (INS), cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului.

Ponderea b─âie┼úilor ├«n segmentul de popula┼úie mai mic─â de 18 ani a fost, ├«n ultimii ani, superioar─â (51,4%), comparativ cu cea a fetelor de aceea┼či v├órst─â; raportul de masculinitate a fost de 1.057 de b─âie┼úi la 1.000 de fete.

În 2020, numărul născuţilor-vii înregistraţi la oficiile de stare civilă din România a fost de 178.600 copii, cel mai mic număr de născuţi-vii din 1930 până în prezent.

Tot anul trecut, rata de fertilitate a scăzut faţă de anii anteriori, ajungând la 34 născuţi-vii la 1.000 femei de vârstă fertilă (15-49 ani).

Cele mai ridicate rate ale natalit─â┼úii au fost ├«n regiunile Bucure┼čti-Ilfov (9,1 n─âscu┼úi-vii la 1.000 locuitori), Nord-Vest (8,8ÔÇ░) ┼či Centru (8,7ÔÇ░), iar cele mai sc─âzute rate de natalitate s-au ├«nregistrat ├«n regiunile Sud-Est (7,2 n─âscu┼úi-vii la 1.000 locuitori) ┼či Sud-Vest Oltenia (7,0 ÔÇ░).

La ├«nceputul anului ┼čcolar 2020/2021, popula┼úia ┼čcolar─â era de 3,494 milioane, cuprins─â ├«ntr-o re┼úea de ├«nv─â┼ú─âm├ónt cu 6.970 unit─â┼úi ┼či 235.600 cadre didactice.

Cite╚Öte ╚Öi: 

Uite cum se sărbătorea 1 Iunie în comunism!

Ai preg─âtit cadourile de 1 Iunie? Iat─â cele mai tari surprize pe care le po╚Ťi face mar╚Ťi copilului t─âu!

image png
card ajutor jpg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
trans bhutan cnn
12 linda evangelista main jpg jpeg
foto 1   Cristina Spatar JPG
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
printul paul 1 jpeg
bani in portofel jpeg
inquam photo bucuresti  urmari  cod galben furtuna 92793 jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn