Unde vă puteți distra la munte de Paști! Care sunt primele oferte pe Valea Prahovei și ce atracții vă așteaptă

La o săptămână după încheierea oficială a sezonului de iarnă, cele mai mari stațiuni de la munte ale României, de pe Valea Prahovei și din zona Brașovului, au început pregătirile pentru Sărbătorile de Paști. Reporterii Click! vă spun ce vi se pregătește, de la degustări de vinuri la mese festive de la programe de răsfăț în SPA-uri simandicoase la spectacole live.

Hotelul Mara din Sinaia are piscină interioară și exterioară încălzită
Sinaia este celebră pentru hotelurile sale cu piscine iar cele de la Hotelul Mara sunt în top

Anul acesta, zilele libere legale pentru sărbătorile pascale sunt Vinerea Mare (18 aprilie) și a doua zi de Paște (luni, 21 aprilie). Alături de Sâmbăta Mare, care cade pe 19 aprilie, și de prima zi de Paște, duminică 20 aprilie, se creează astfel un interval de patru zile în care putem pleca într-o scurtă vacanță.

Dacă în pensiuni se mai așteaptă, hotelurile etalon au furat startul și au anunțat ofertele, mai ales că, în timp ce copiii vor fi în vacanța de Paște, adulți vor avea și ei zile libere de la autorități.

Hotelurile cu piscine și SPA, preferate la Sinaia

În Sinaia așteptările sunt mari în ceea ce privește afluența turistică de Paște. Cei care vor alege hotelurile principale ale stațiunii vor fi tratați regește, cu pachete speciale pentru un sejur de trei nopți, de Sărbători, 19-22 aprilie.

Cele mai căutate sunt deja unitățile care au piscine și servicii SPA, majoritatea de 4 stele. „Suntem stațiunea de iarnă numărul 1 a României, iar acum provocarea noastră este să păstrăm acest statut și în celelalte perioade ale anului”, ne-a spus Marian Panait, city managerul orașului-stațiune.

Tot el explică mândru că Sinaia este stațiunea de pe Valea Prahovei cu cele mai multe unități de cazare la standarde moderne, cu piscine și SPA-uri, iar asta se vede, căci turiștii au bătut și în acest an orice record anterior.

Hotel Mara

- Camere de la 2.000 de lei la 3.205 lei, iar pachetul special de Paște include tratație VIP în cameră și minibufet cu ouă roșii pe 19 aprilie, mic dejun de Sărbătoare și cină festivă de Paști, pe 20 aprilie. De asemenea în preț intră ateliere pentru copii, jocuri interactive, acces gratuit la SPA, piscină, saună, jacuzzi.

Hotel Internațional

- Camere de la 2.230 de lei la 5.060 de lei (apartamentul), cină cu ouă încondeiate, cozonac și vin roșu în „Noaptea de Înviere”. Va urma o masă specială pe 20 aprilie între orele 7.30-14.00, vânătoare de ouă încondeiate pentru copii, acces gratuit pe tot timpul sejurului la piscine și SPA.

Hotel Sinaia

- Camere de la 2.605 de lei la 3.144 de lei, cu mic dejun, iar în noaptea de Înviere întâmpinare cu ouă roșii, cozonac și un pahar de vin roșu. Cină bufet pe 19 aprilie, unde preparatele de post vor avea un loc special. Dejun Pascal pe 20 aprilie, acompaniat de muzică live. Activități creative pentru cei mici inclusiv o vânătoarea de ouă.

Hotel Alexandrion

- Ofertă de două nopți, pentru perioada 19-21 aprilie, cu prețuri între 2.075 și 3.075 de lei, acces gratuit la piscină și SPA. În acești bani intră sâmbătă, 19 aprilie, o cină festivă cu preparate de post și nu numai, primire specială în „Noaptea de Înviere” cu ouă roșii, cozonac, pasca tradițională și vin roșu.

A doua zi, este organizat un prânz special, cu un program artistic cu muzică live iar surpriza o reprezintă o degustare de vinuri cu somelier din crama proprie, „Domeniile Alexandrion Rhein”. Acesta este cel mai mare producător de vin spumant după metoda Champagne din România.

Sala de degustare de la cramele Rhein din Azuga
O degustare în pivnițele Rhein costă 100 de lei

Paște la Pivnițele Rhein din Azuga

Pentru cei care vor să petreacă sărbătorile în decorul de poveste al cramelor Rhein, care fac parte din istoria celui mai vechi vin spumant din România, există pachete de trei nopți de cazare la pensiunea domeniului. Crama este în Azuga și a fost construită în 1892 de Wilhelm Rhein care, la solicitarea Regelui Carol I, a contribuit la dezvoltarea zonei.

Oferta de Paști include cazare în camere între 1.350 de lei și 2.800 de lei, mic dejun, masă festivă de Paști și reducere de 10 la sută la tarifele pentru degustări și vizite în crame. O vizită în locul plin de secrete unde sunt ținute sticlele de vin spumant Rhein costă 100 de lei de persoană. Domeniul viticol adăpostește vinul spumant al Casei Regale a României.

Păstrăvăria Bușteni
Păstrăvăria Bușteni are 19 bazine cu pește și propriul restaurant. Foto dronă: Ovidiu Oprea

„Păstrăvăria Bușteni”, atracția stațiunii

Stațiunea privește cu jind la succesul vecinei Sinaia. Aici găsim hotelul-boutique ValeDor, cu 30 de camere, centru SPA și piscină, ridicat cu fonduri europene chiar peste drum de gară și primărie. Dacă vrei să petreci 3 zile aici tarifele sunt între 4.950 de lei și 5.650 de lei, camera cu demipensiune, mese festive și focuri de tabără.

Un mare plus este Centrul Spa, cu piscină interioară încălzită, jacuzzi, saună umedă și uscată, plus rafinate tratamente terapeutice, totul gratuit pentru clienții hotelului. Vor mai fi de asemenea degustări de produse tradiționale, ateliere de încondeiat ouă, tombole cu premii surpriză.

De asemenea, cine vine în Bușteni nu trebuie să rateze „Păstrăvăria Bușteni”. Sunt 19 bazine cu păstrăvi,  iar turiștii care trec pragul se pot recrea și pescui, dar pot consuma și produse proaspete în restaurantul din incintă, ne-a explicat Florin Staicu, managerul păstrăvăriei.

Castelul Cantacuzino
Castelul Cantacuzino este atracția nr 1 din Bușteni. Foto dronă: Ovidiu Oprea

Vizitați și Castelul Cantacuzino!

Castelul Cantacuzino este perla Bușteniului. Construit în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, edificiul a fost realizat în stilurile neo-românesc și neo-brâncovenesc. Palatul și grădina ocupă o suprafață de 6 hectare și sunt înconjurate de o pădure impunătoare.

Pentru a-l vizita se percep două feluri de tarife: individual sau pentru grupuri de minim 20 de persoane. În prima categorie tarifele variază între 35 și 75 de lei în funcție de vârstă, iar în cealaltă se situează între 25 și 60 de lei. Aici s-a filmat și prima parte a serialului „Wednesday”.

Complexul hotelier Elexus din Predeal
Complexul hotelier Elexus, una dintre emblemele turistice ale Predealului. Foto dronă Ovidiu Oprea

Predeal, scos la vânzare în proporție de 30%

Cândva un loc în care turiștii se călcau în picioare, acum stațiunea Predeal nu mai cunoaște succesul de odinioară. O spune chiar președintele Asociației Agențiilor de Turism din România, localnicul Alin Burcea.

„Peste 30 la sută din imobilele din oraș sunt de vânzare pentru că în ultimii ani locul a fost abandonat și nu a fost gospodărit cum trebuie”.  Totuși, sunt întreprinzători care au luat pe seama lor revitalizarea stațiunii și încet încet ridică locurile la faima de odinoară.

La ora actuală, cele mai emblematice locuri de cazare pentru Predeal sunt cele două hoteluri Elexus, unul de patru și celălalt de trei stele situate unul în fața celuilalt, cu piscină și centru SPA. Oferta de Paște include trei nopți, camere de la 3.200 la 4.800 de lei cu demipensiune, ouă roșii, cozonac, vin roșu în „Noaptea de Înviere”.

În funcție de vreme vor fi organizate petreceri cu DJ la piscina exterioară încălzită și vor fi gătiți miei la proțap. Oricum este gratuit accesul la centrul SPA, în piscina exterioară încălzită, în cele două jacuzzi exterioare, în saună și în salina unică.

Castelul Iulia Hașdeu și Casa memorială BP Hașdeu sunt atracțiile orașului Câmpina
Castelul Iulia Hașdeu ascunde între ziduri pagini din istoria unei familii care a marcat România

Castelul Iulia Hașdeu din Câmpina, o soluție de timp liber

La întoarcerea spre București, redactorii Click! au vizitat misteriosul castel Iulia Hașdeu din Câmpina. Există locuri uitate din România care mustesc de istorie și reprezintă soluții pentru timpul liber în zilele de vacanță. Printre ele, la loc de cinste castelul Iulia Hașdeu-Casa memorială Bogdan Petriceicu Hașdeu. 

Bogdan Petriceicu Hasdeu s-a născut la 26 februarie 1838, în Cristinestii Hotinului (Hotinul se afla în Basarabia, astăzi este pământ ucrainean). A urmat cursurile Facultății de Drept, însă era atras de literatura și de domeniul istorico-filosofic. A sosit în România în 1856, anul Tratatului de la Paris. A fost numit judecător de Cahul, cu ajutorul lui Nicolae Vogoride, mare om de stat, dar a fost curând destituit, deoarece milita pentru unirea Basarabiei cu patria-mumă. A fost printre altele membru al Academiei Române, un cunoscut jurist și filozof.

El a construit între 1894 și 1896 Castelul „Julia Hașdeu”, după planuri desenate de el însuși, inspirate, după cum ne asigură, de spiritul nemuritor al copilei. Manuscrisele arată că planul inițial al Castelului era altfel conceput, asemănându-se cu cel al unei catedrale.Treptat, el a fost modificat până la forma finală: trei turnuri de piatră, crenelate, cel din mijloc fiind domul care adăpostește templul.

Fiica sa Iulia, s-a nascut la 14 noiembrie 1869. La vârsta de doi ani și jumătate ea știa să citească și făcea dovada unei memorii excepționale, recitând lungi poezii.„A fost considerat un copil genial, iar un exemplu este faptul că la 11 ani a absolvit gimnaziul. La aproape 16 ani a intrat la Sorbona, la Facultatea de Litere și Filozofie dar din păcate a murit la 19 ani. Opera sa postumă a uimit lumea și a șocat”, povestește în fața a zeci de turiști care o ascultă uimiți, Aura Dobre, directoarea muzeului.

Muzeul este deschis de marți până duminică între orele 8.00-16.00 iar biletele costă 11.50 de lei pentru elevi, studenți și pensionari și 17 lei pentru restul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
metrorex, foto shutterstock jpg
manastirea antim bucuresti foto denis grigorescu jpeg
manastiri izolate, foto shutterstock jpg
castel, shutterstock jpg
baggage hall 775540 1280 jpg
Iarna s a întors, foto Shutterstock jpg
Air Fryer, Shutterstock jpg
primrose 2363120 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net