UNPR, reunit la tribunal. Oprea, singur la judecată. Onțanu încătușat
Fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea, se află în sala de judecată de la Curtea Supremă, unde, marți, se desfășoară primul termen în dosarul „Limuzina”, cu un prejudiciu de 410.000 lei. În aceeași încăpere, a fost adus în urmă cu câteva minute fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onțanu. Încătușat.
Gabriel Oprea, fostul președinte al UNPR, a ajuns de dimineață la Curtea Supremă, unde are primul termen în dosarul „Limuzina”. Este vorba despre dosarul în care fostul șef de la Interne este acuzat că a cumpărat un bolid de lux (Audi A8), canapele noi și un jacuzzi pentru cabinetul său de ministru. Toate au costat 410.000 lei, potrivit procurorilor DNA. Aceștia spun că Oprea le-a cumpărat din banii ce trebuiau folosiți pentru lupta anticorupție.
La ora 9.00, Oprea se afla deja în sala de judecată, singur, potrivit jurnalistului Ionel Stoica, de la „Adevărul”, care l-a și fotografiat. ”Generalul Gabriel Oprea, singur în sala de judecată de la Curtea Supremă. No comment!”, a scris pe pagina sa de Facebook Ionel Stoica.
În jurul orei 10.15, pe ușa sălii de judecată a intrat fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onțanu. General, și el, dar și cel care a devenit, după demisia lui Oprea din fruntea UNPR, președinte interimar al partidului.
Ziaristul Ionel Stoica a surprins și acest moment: „Stătea Gabriel Oprea în sala de judecată, aștepta să-i înceapă procesul, când colo, pe una din intrări este băgat, cu cătușe la mână, Neculai Onțanu. Fostul edil stă rușinat în boxa arestaților, cu privirea plecată. Nu cred că l-a văzut pe Oprea. Ăsta este adevăratul UNPR.Later edit: S-au salutat, ca de la general la general. Brusc, Onțanu este vesel, zâmbește, pare alt om, e mai senin”, a scris Ionel Stoica.
Procurorii DNA spun că în perioada 2006-2007, Neculai Onțanu, în calitate de primar, ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, fără a ține cont de recomandările juriștilor din cadrul instituției pe care o conducea.
Într-o notă a Direcției Juridice referitoare la dosarul de retrocedare, directorul departamentului evidenția că „din dosarul de revendicare lipsesc mai multe documente clarificatoare cu privire la întinderea dreptului revendicat şi modalitatea de reconstituire” acesta propunând „completarea dosarului de către solicitant precum şi solicitarea unor date de la Arhivele Naţionale, respectiv obţinerea unui punct de vedere din partea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor”, explică procurorii.