Va fi eliberat din închisoare cel mai de temut criminal în serie din nordul României. Cine este Grigore Bota

Ultima actualizare:

Grigore Bota, cunoscut și drept „Călăul de boschetari”, va fi eliberat în curând după ce și-a ispășit pedeapsa pentru cele 11 crime comise. Maramureșeanul a stat în închisoare 25 de ani.

Grigore Bota omorâse 11 oameni ai străzii Foto: Facebook
Grigore Bota omorâse 11 oameni ai străzii Foto: Facebook

Grigore Bota va redeveni liber

Grigore Bota, cunoscut drept "călăul de boschetari", a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis nu mai puțin de 11 oameni ai străzii. Acesta a fost prins după ce bărbatul care avea să îi devină cea de-a 12-a victimă a reușit să scape şi a alertat autoritățile. Ulterior judecătorii au acceptat schimbarea pedepsei la 25 de ani de închisoare, astfel că Bota va redeveni liber în cursul zilei de astăzi.

"Ucigașul de boschetari" ar fi ucis 11 bărbați 

Grigore Bota este maramureșeanul considerat cel mai prolific criminal în serie din România postdecembristă, dar și din istoria Maramureșului. Cunoscut ca "Brancardierul morții" sau "Ucigașul de boschetari", Bota ar fi ucis 11 bărbați în perioada aprilie - august 2000. A aruncat cadavrele lor fie în zona Gării CFR din Baia Mare, fie pe malurile râului Săsar.

Bota a recunoscut 3 dintre crimele comise iar anchetatorii au dovedit că el este autorul a 7 dintre ele. Pentru celelalte patru nu s-a putut dovedi deși modul de operare era identic: își lovea victimele în cap cu bolovani. Asta după ce, în prealabil, întreținerea raporturi sexuale cu ei. Toate victimele maramureșeanului erau oameni ai străzii și acceptau relații sexuale cu el pentru o sticlă de băuturi alcoolice. Cea de-a 12 persoană a scăpat cu viață și a alertat poliția. Așa a fost prins Grigore Bota la vremea respectivă.

Grigore Bota recunoscuse trei crime 

Poliţia era în alertă maximă. În perioada aprilie-august 2000, în Baia Mare, pe malurile râului Săsar şi lângă gara CFR din Baia Mare, fuseseră găsite 11 cadavre. Cu toţii erau „oameni ai străzii”, ceea ce indica aceeaşi victimologie. Legiştii au stabilit că ei muriseră începând din februarie 2000. 

Din cauza perioadei mari care a trecut de la deces şi până la descoperirea cadavrelor, în unele cazuri nu s-a putut stabili cu exactitate cauza morţii. Dar în majoritatea cazurilor s-a constatat că victimele fuseseră lovite în cap, ceea ce indica acelaşi modus operandi. Anchetatorii erau pe urmele unui criminal în serie.

După ce a fost arestat, Grigore Bota a recunoscut trei dintre crime. Dar atunci când a fost testat la poligraf, el a mărturisit că a ucis mai mulţi oameni, spune expertul criminalist Mihai Ion. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net