Va ninge 12 ore neîntrerupt, în București. Meteorologii estimează la cât va ajunge stratul de zăpadă

Ultima actualizare:

Va ninge abundent în București, anunță meteorologii care au actualizat prognoza valabilă în România până la sfârșitul săptămânii în curs. Episodul de ninsoare abundentă va începe de vineri, iar startul care se va depune va fi generos, spun specialiștii. Se estimează că va ninge 12 ore continuu în Capitală de vineri noaptea până sâmbătă după amiaza. 

Meteorologii anunță ninsori abundente în București. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Meteorologii anunță ninsori abundente în București. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sâmbătă, Capitala va fi acoperită de un start generos de zăpadă

Cerul va fi acoperit de nori în București începând din seara zilei de vineri, 19 ianuarie. Ploaia inițială se va transforma în ninsoare în noaptea de vineri spre sâmbătă, 20 ianuarie. Meteorologii estimează că va ninge fără încetare mai multe ore, până sâmbătă în jurul orei 16.00.

Zăpada se va acumula fără încetare sâmbătă, până în jurul orei 16.00, astfel că repriza de ninsoare va depăși 12 ore, potrivit aplicației Weather, aflate în portofoliul gigantului tech Microsoft.

Startul de zăpadă va fi de 12-14 centimetri

Potrivit aceleiași surse, stratul de zăpadă depus în București în cursul zilei de sâmbătă va fi de 12-14 centimetri. Ulterior, cerul se va însenina în Capitală, dar temperatura maximă nu va depăși 0 grade Celsius, urmând a coborî până la -8 grade în noaptea de duminică și la -13 grade Celsius în noaptea de duminică spre luni, 22 ianuarie.

Temperaturi vor crește începând cu ziua de 24 ianuarie când se vorînregistra din nou valori pozitive în București.

Meteorologii au anunțat joi, că temperaturile vor scădea dramatic în următoarele ore. De vineri vom avea parte de un frig pătrunzător în majoritatea regiunilor din țară. În București, unde valorile au fost aproape de 10 grade zilele acestea temperatura va scădea la -8 grade Celsius.

„În Capitală ne aşteptăm ca în noaptea de vineri spre sâmbătă să consemnăm, la începutul nopţii, precipitaţii sub formă de ploaie, după care, spre sfârşitul intervalului, lapoviţe şi ninsori, iar duminică, predominant ninsori. Duminică, în Capitală, doar o maximă de unu-două grade, iar minimele vor fi foarte coborâte chiar şi la începutul săptămânii viitoare, când se menţine masa de aer rece care va aduce din nou scăderi la valori sub pragul de ger nu numai în depresiuni, dar şi în zonele mai joase de relief, spre minus 7, minus 8 grade Celsius”, a afirmat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net