Vine un ger năprasnic în România și va ninge abundent. Ce temperaturi anunță meteorologii

Va fi ger de crapă în România, anunță meteorologii. Temperaturile vor scădea brusc, iar de vineri vom avea parte de un frig pătrunzător în majoritatea regiunilor din țară. În București, unde valorile au fost aproape de 10 grade zilele acestea temperatura va scădea la -8 grade Celsius.

image

Cod galben de vânt în 10 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, avertizări nowcasting Cod galben de polei, vânt și ceață, valabile în orele următoare în zone din 10 judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10.00, în mai multe localităţi din judeţul Harghita se va semnala ploaie slabă care va favoriza depunerea de polei.

Și județele Brașov și Sibiu sunt vizate de o atenționare meteo. Vor fi intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 55...65 km/h.

De vineri, vremea va deveni deosebit de rece

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că, începând de vineri, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. În zona de nord a țării vom avea ninsori abundente, iar în restul țării vremea va fi extrem de rece, cu posibilitatea de a avea lapoviță și ninsoare.

„Miercuri și joi vorbim, în continuare, de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit, în special în zonele din partea de vest, în sudul și sud-estul țării și contăm pe valori termice, la nivelul maximelor, de la 1 grad până la 14 - 15 grade.

Însă de vineri vremea va intra într-un proces accentuat de răcire.

Vorbim și de precipitații care vor fi predominant sub formă de ninsoare, în special în jumătatea nordică a țării.

De sâmbătă, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic datei din calendar în cea mai mare parte a țării.

Vorbim de temperaturi maxime între -2 grade și șase grade. Iată, așadar, o scădere cu mai mult de cinci până la șapte grade față de ceea ce vom înregistra miercuri și joi.

Astfel, la sfârșit de săptămână, minimele vor fi preponderent negative, cu valori de până la -10 grade în depresiuni și de zero grade în zona litoralului", a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, temperatura va scădea la minus 8 grade Celsius, iar vântul, chiar şi moderat, va accentua senzaţia de frig, anunţă meteorologii.

„În Capitală ne aşteptăm ca în noaptea de vineri spre sâmbătă să consemnăm, la începutul nopţii, precipitaţii sub formă de ploaie, după care, spre sfârşitul intervalului, lapoviţe şi ninsori, iar duminică, predominant ninsori. Duminică, în Capitală, doar o maximă de unu-două grade, iar minimele vor fi foarte coborâte chiar şi la începutul săptămânii viitoare, când se menţine masa de aer rece care va aduce din nou scăderi la valori sub pragul de ger nu numai în depresiuni, dar şi în zonele mai joase de relief, spre minus 7, minus 8 grade Celsius”, a afirmat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, miercuri seară, potrivit aceleiași surse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net